Osprey Xena 85 – for damer på langtur

Skal du ut på skikkelig langtur, må du ha en sekk som har plass til alt du trenger – samtidig som den ikke blir for tung å bære. Vi tester den 85 liter store Osprey Xena, som er en skikkelig ekspedisjonssekk beregnet på kvinner.

SPONSET PRODUKT

Alle som har vært på tur med for tung sekk vet at det kan ødelegge hele turopplevelsen. Det er derfor smart å tenke godt gjennom om du virkelig trenger alt du har tenkt å pakke i sekken før du legger ut på tur.

Desto større sekken er, jo viktigere er det at det er et godt hoftebelte slik at det er der du bærer mesteparten av vekten.

Men skal du på langtur, enten det er sommer eller vinter, er det ikke til å komme bort fra at du trenger litt utstyr: Telt, sovepose, liggeunderlag, ekstra klær, stormkjøkken, mat… Det blir fort mye.

Og nettopp på slike turer er det viktig at du har en sekk som er god å bære, og som fordeler vekten på en god måte.

Her kan du sjekke priser og bestille sekkene fra Osprey (Annonselenke)
Det er enkelt å justere lengden på ryggen tilpasset din kroppslengde.

Osprey Xena 85 er nok den beste sekken vi har testet i så måte. For selv om sekken er svært romslig, kjennes den absolutt ikke blytung å bære på ryggen. Dette er en sekk du gjerne kan bære 25 kilo eller mer uten at remmene gnager seg inn i skuldrene.

En sekk på 85 liter holder til de fleste ekspedisjoner.
Flere åpninger og lommer

Det vi også liker veldig godt med den er at den har åpning i bunn med et eget adskilt rom til sovepose – det er kjekt med en så stor sekk. Du kan også få tilgang til hovedrommet via glidelås i sidene. Det er dessuten mange lommer, for eksempel på hoftebeltet slik at du kan oppbevare telefonen eller nøtter og sjokolade der, lett tilgjengelig mens du går.

Ospreys sekker er viden kjent for bæresystemet sitt med netting som gjør at du ikke blir svett og klam på ryggen selv om det er varmt på tur.

Bjørnhild tester sekken så snøen spruter.

Hvis du ikke fyller den helt opp er det også plenty med komprimeringsstropper som gjør at sekken fortsatt vil være kompakt.

Som sagt er Xena-sekkene designet for damer, men er du like høy som Bjørnhild (180 cm) kan du nok også vurdere herremodellen Xenith. Det kommer an på om hvor lang du er i ryggen. Fordelen med en sekk designet for kvinner er at den er smalere over skuldrene og bredere over hoftene.

Osprey har designet egne sekker for kvinner, men veldig høye kvinner kan nok likevel vurdere en herremodell.
For ekspedisjoner eller Interrail

Xena 85-sekken er nok ikke den du finner frem hvis du skal gå en liten dagstur eller fra hytte til hytte. Men skal du på en tur der du trenger å plass til mye utstyr er det en flott sekk med god vektfordeling og mange fine detaljer.

Mange ganger er det praktisk med en stor sekk.

Du må jo heller ikke ut i skogen for at det skal være praktisk med ryggsekk. For eksempel på Interrail eller storbyferie er ofte ryggsekk å foretrekke fremfor koffert – særlig hvis du skal gå mye i trapper og på brostein.

Uansett hvilken sekk du skal ha er det smart å prøve den på forhånd slik at du er sikker på at du faktisk klarer å bære den.

Osprey Xena 85 har en egenvekt på 2,25 kilo.

Her kan du sjekke priser og bestille sekkene fra Osprey (Annonselenke)
Osprey er kjent for å lage gode sekker, dette er en av de største modellene de har.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.