Har vi Norges styggeste juletre?

De fleste har pene juletrær – vi har kanskje Norges aller styggeste juletre! Men hvorfor er det bare pene trær som skal få lov til å være juletre?

Vi har en del trær på tomta, og ett av furutrærne måtte da være egnet som juletre? «Skogeier» Bjørnhild tok med seg sag og gjorde et raskt overblikk over. Hun konkluderte med at alle trær i egnet juletrehøyde ikke hadde mer enn tre greiner. Og da blir det som kjent litt vanskelig å få plass til alle lysene.

Joda, det er litt glissent mellom greinene på juletreet vårt.

Løsningen ble derfor å kappe toppen av et litt større tre. Ikke så mange kandidater her heller, men hun fant ett som kunne duge.

Etter en del baksing fikk hun treet med seg opp fra skråningen der det ble hugget, og tok det stolt med for å vise frem til resten av familien. Reaksjonen ble imidlertid ikke tindrende barneøyne og engler som dalte ned i skjul:

Det er bare å kappe av litt nederst, så duger dette som juletre, mener Bjørnhild. Tja…
«Dette er det styggeste treet jeg har sett!» «Dette er ikke et juletre!» «Skal vi virkelig ha dette inne i huset?»

Alle trær blir imidlertid vesentlig penere med lys, julekuler og glitter, og nå står «Norges styggeste tre» i full mundur inne i stua.

Beklager å si det, men selv ikke den store esken med julepynt kunne gjøre dette til et pent juletre.
Andreas hjalp til med å pynte treet, men var litt skeptisk til hele prosjektet.

Vi har for øvrig hatt et juletre før som muligens var enda styggere: For fem år siden felte vi et lite grantre som sto inntil uteboden. Det så veldig fint ut på rot, problemet var bare at det ikke hadde noen greiner på baksiden. Det var et svare strev å få det til å stå – løsningen ble å kyle det godt inn i et hjørne og fordele pynten slik at det balanserte.

Familien Fjelds juletre julen 2012. Dette var også hugget på egen tomt. Så definitivt penere ut på rot (inntil en vegg) enn som juletre. Men gutta var flinkt til å pynte treet!

Kjøper du juletre av en juletreselger, får du et tre som er frisert gjennom flere år og som nokså sikkert vil ta seg godt ut i stua. Hugger du et tre i din egen hage, vel, da får du som regel et «unikt» tre.

Resten av familien mener Bjørnhilds juletre må ut av stua før vi får besøk, men vi får nå se…

Bjørnhild argumenterte med at det finnes andre juletrær som er styggere, og fant dette fotobeviset på internett.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.