Vi har laget vår egen kokebok!

I år har vi virkelig slått på stortromma på julegavefronten, og laget vår egen kokebok – «Familiens favoritter».

I de fleste familier er det noen spesielle mattradisjoner. Bjørnhilds mor Dagfrid hadde lenge ønsket å samle de beste oppskriftene sine i en egen kokebok for familien. Hun spurte om vi kunne hjelpe henne med det – og det kunne vi selvfølgelig.

For noen dager siden kom det ferdige resultatet fra trykkeriet – vi synes det har blitt en flott bok med 64 sider oppskrifter og fine bilder av god mat.
Bjørnhild har testet de fleste oppskriftene i kokeboken, blant annet hvordan du lager kraft av fiskehoder.

Det å lage en kokebok er imidlertid ikke gjort i en fei – i hvert fall ikke hvis boken skal være så proff at folk synes det er stas å få den i julegave. Derfor har vi i familien Fjeld satt av mye tid denne høsten på å teste alle rettene i kokeboken, smake på maten og ikke minst fotografere. Det har tatt noen (mange!) timer, men vi synes resultatet er verdt det.

Hele familien har vært involvert i kokebokprosjektet. Andreas tok jobben som prøvesmaker alvorlig.

Kokeboken vår, som har fått navnet «Familiens favoritter», er en samling med oppskrifter på tradisjonelle, norske matretter som Bjørnhilds meget matglade familie har forsynt seg godt av opp gjennom årene.

Det er ikke snakk om veldig fancy retter som du bortimot må være mesterkokk for å lage – men det vi kan kalle ujålete, god norsk mat. Du skal være ganske sær i matveien for å ikke sette pris på en god hjemmelaget fiskegrateng, hønsefrikassé eller fiskesuppe.

Amerikanske pannekaker er en tradisjon i vår familie, og oppskriften er naturligvis med i boken.

Denne høsten har i hvert fall vi i familien spist utrolig mye god mat. Det vi også har lagt merke til, er at det er utrolig billig å lage real norsk mat fra bunnen av. Vi har også lært oss noen gode triks for å kaste mindre mat, for eksempel denne supre grønnsakssuppen som du lager ut av «utgåtte» grønnsaker.

Dette stativet er egentlig ment for iPad, men vi synes det funker bedre som kokebokholder.

Vi synes det er viktig at de som vokser opp i dag får muligheten til å lære at norsk mat ikke bare taco, pizza og pasta – men for eksempel fårikål. Og til glede for familiens yngste har vi naturligvis tatt med noen søtsaker også, som disse kjempegode fløtekaramellene.

I boken finner du tips om brødbaking og annen gjærbakst.
Boken var først ment som julegaver til vår egen storfamilie, men vi fant fort ut at dette kom til å bli noe mange andre vil ha nytte og glede av.

Hvis du har lyst til å kjøpe den, send en mail til post@spirea.no for bestilling. Den koster 200,- pluss porto.

Vi har noen ekstra eksemplarer av kokeboken «Familiens favoritter» hvis noen ønsker å kjøpe den.