Julegavetips 3: Frø fra hagen

Samlet du frø fra stauder og sommerblomster i hagen i høst? Da kan du lage en fin og personlig julegave til en hagevenn.

Mange stauder egner seg til å så, og det aller greieste for å skaffe flere planter er å samle frø fra noen av plantene du har i egen hage.

Men det blir jo veldig mange frø fra hver plante – så her kan du lage en flott og personlig julegave til noen som ønsker seg flere planter.

Hageselskapets frøposer av papir er fine til å oppbevare egne frø fra hagen.

Vi pleier å putte frøene i egne små frøposer/konvolutter der vi skriver navnet på planten og når frøene er samlet. Det er lurest å bruke papirposer, da unngår du fare for mugg i tilfelle frøene ikke er helt tørre.

Les også: Slik samler du frø fra hagen

Frø av stauder kan du gjerne så nå på vinteren – så spirer de til våren. Bare pass på å oppbevare såjord inne slik at den ikke fryser før du får sådd.

Sommerblomster bør du så innendørs under vekstlys fra januar til april – avhengig av hvilken sort det er snakk om.

Les også: Slik sår du egne stauder

Frø ser forskjellige ut – dette er fra løytnantshjerte.
Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!