Dyrker du chili, blir det fort mer avling enn du klarer å bruke opp i chili con carne. Venstre-leder Trine Skei Grande tipset oss om at det er kjempelett å lage chiliolje.
Et glass eller en liten flaske chiliolje er utrolig dekorativt å ha stående i vinduskarmen, i tillegg til at det er en anvendelig smakstilsetning i for eksempel pizza, du kan smøre den på en skive ristet brød, bruke i dressing, frese scampier i den, etc.
Og lager du mer chiliolje enn du klarer å bruke opp selv, er det perfekt å bruke som venninnegave eller julegave til en matentuasiast.
Les også: Chili kan brukes som stueplante
Venstre-leder Trine Skei Grande har anlagt sin egen hage i Gamlebyen i Oslo, der hun blant annet dyrker store mengder chili. Og mye av dette blir ingredienser i chiliolje.
Vi har i tillegg til chili brukt hvitløk, da vi synes dette er smaker som passer sammen.
OVER 3.500 ABONNERER PÅ NORGES NYTTIGSTE HAGEBLAD KLIKK HER FOR Å BLI DEN NESTE
INGREDIENSER
- Chili
- Hvitløk
- Olivenolje
FREMGANGSMÅTE
- Varm opp olivenoljen til det ryker av den. (OBS: Ikke for varm, da brenner du chiliene)
- Tilsett chili og hvitløk. Er det store chilier kan du med fordel dele dem opp.
- La chilioljen avkjøles i romtemperatur.
- Hell over på rene flasker/glass og sett på lokket.