Lag fiskesuppe til middag i dag!

Etter en helg med fredagstaco og søndagsstek, er det deilig å starte uken med en kremete fiskesuppe med masse grønnsaker.

Fiskesuppen du kjøper på restaurant kan ofte være så som så, gjerne en slags hvit saus med et par laksebiter og en reke oppi. Fiskesuppe fra Toro-pose er heller ikke noen kulinarisk opplevelse.

Men det betyr ikke at fiskesuppe er oppskrytt. Fiskesuppe er tvert imot kjempegodt og ikke minst veldig enkelt å lage.

Den kan varieres i det uendelige, krydres etter eget ønske og tilsettes de ingrediensene du selv liker best.

Vi brukte resten av grønnsakene fra kjøleskapet, en boks fiskeboller og noen reker – og resultatet ble en fiskesuppe som smakte helt supert.
- Annonse -

Det går absolutt an å lage fiskesuppe mye mer fancy enn dette, men er du nybegynner, kan du gjerne starte med denne supre suppen:

INGREDIENSER
  • 50 g smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 liter fiskekraft eller 1 fiskebuljongterning og vann
  • Purre
  • Gulrøtter
  • Evt. andre grønnsaker du har i kjøleskapet: Fennikel, sopp, vårløk, brokkoli og urter passer bra.
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • 5-6 dl fisk
  • 1 dl fløte
Fiskeholdet og ryggbeinet kan du koke kraft av hvis du fileterer fisken selv.
FREMGANGSMÅTE
  • Smelt smør i en kasserolle og la det frese sammen med ca 1 dl mel.
  • Spe med 1 liter fiskekraft, eller fiskebuljong fra terning.
  • Når suppen koker tar du i noen skiver purre og gulrøtter i små terninger. Hvis du skal lage en stor porsjon, kan du bruke mer grønnsaker – ta gjerne det du har i kjøleskapet som du ikke får brukt til noe annet. Husk å dele i små biter så det går an å spise med skje.
  • Kok til grønnsakene er myke, tilsett saften fra 1/2 sitron. Smak til med salt og pepper.
  • All slags fisk passer i fiskesuppe, for eksempel denne laksen.
  • Tilsett fisken, som du har delt i ganske små biter. Du kan bruke all slags fisk, gjerne flere sorter sammen. Reker kan også brukes, men ikke la dem koke for lenge. Kok opp og prøv med en gaffel om fisken er kokt. Ikke la det koke for lenge med fisken i, da går den helt i oppløsning.
  • Når fisken er ferdig tar du kasserollen av plata og tilsetter 1 dl fløte.
TIPS: I stedet for fisk kan du også lage suppen med fiskeboller. I så fall bruker du kraften som fiskebollene ligger i til å lage sausen av.

Fiskesuppe serveres med flatbrød eller ostehorn, rundstykker eller hvitløksbrød.

Fisk fisken selv eller fang den i butikken – suppen blir like god.