Gode tips til nytt interiør på barnerommet

Venter du baby, har du akkurat flyttet eller har du bare lyst til å overraske din sønn eller datter med et nytt og fint rom? Her er noen tips til hvordan du kan skape et koselig og praktisk barnerom.

Har du barn i magen er du helt sikkert kjent med begrepet redebygging.

For mens du venter på at den lille skal komme ut og hilse på verden, er det koselig å klargjøre hjemmet til det nye familiemedlemmet.

Det kan være et eget barnerom som babyen kan flytte inn på når han er klar til det – eller en koselig krok på foreldresoverommet.

- Kjøp tidligere utgaver av Hageguiden - Hageguiden
Trygge tekstiler

I nettbutikken til Princess finner du massevis av spennende tilbehør og utstyr å velge mellom til interiør på barnerom.

Hvis babyen sover godt – får hele familien det bedre. Sengetøyet fra Princess er garantert giftfritt og trygt og brukt. Sebra barneseng kan trekkes ut etterhvert som barnet vokser.

For ofte er det ikke så mye som skal til verken av penger eller utstyr for å få rommet til å fremstå helt nytt og annerledes – nye puter, gardiner og sengetøy kan gjøre underverker.

Når du kjøper sengetøy til barn og baby hos Princess er du sikker på at produktene er giftfrie og ikke inneholder noen helse- eller miljøskadelige kjemikalier. Alt sengetøy er Øko-tex merket.

Delikat design, høy kvalitet

Det finnes mer enn nok av leker og utstyr til barn som ser ut som det er hentet rett et fargesprakende tivoli. Det må jo ikke være sånn! Hvis du ønsker å ha en viss stil på interiøret i resten av huset, er det fint om barnerommet kan følge noenlunde samme fargeskala.

Solide treleker fra Jabadabado som denne putteboksen og det morsomme fiskespillet får du kjøpt hos Princess.

Hos Princess har de den svenske serien Jabadabado  som består av leker, barnemøbler, bursdagsutstyr og mye mer. Her er mange av lekene i duse farger som gjør at det ikke er helt krise om noen av dem forviller seg fra barnerommet og inn på stua. Mange av lekene er i tre – og passer derfor ypperlig for deg som er lei av ”plastic fantastic”-leker som gjerne går i stykker etter kort tid.

Skal du pusse opp?

Ofte er det behov for et malingsstrøk, nye klesskap eller andre forandringer før rommet kan fungere som barnerom. Selv om babyen ikke bryr seg stort om fargene på tapetet – er det viktig at det er et hyggelig sted å være for både foreldre og barn.

Barn elsker å tegne på veggen – har du tenkt på å bruke tavlemaling på barnerommet? Stellebordet fra Sebra kan brukes som skap hvis du tar vekk stelleplaten – praktisk 2-i-1-løsning.

Skal du i gang med maling eller annen oppussing på rommet som barnet skal sove, er det viktig at du starter i god tid. Er du gravid bør du overlate malerkosten til pappaen, og du bør bruke en maling som er trygg å bruke på et barnerom. Det vil i praksis si at du bruker en maling som ikke har sterk lukt, løsemidler eller skadelig avgassing.

Norges Astma- og Allergiforbund har vurdert noen ulike interiørmalinger som de anbefaler nettopp fordi de er helsevennlige og trygge å bruke på for eksempel barnerom.

Tenk også over at lim og andre kjemikalier kan lukte og gi avgassing – og du bør derfor vente noen uker fra oppussingen er ferdig til barnet flytter inn på rommet.

Oppbevaring

Alle som har barn i huset, vet at du ”aldri” kan få nok av smarte oppbevaringsløsninger. Særlig leker og andre ting barna bruker hver dag, kan gå deg på nervene hvis du ikke lager et bra system for oppbevaring.

Det er derfor smart med noen oppbevaringskurver som du kan putte kosedyr og leker oppi.

Med smarte oppbevaringskurver slipper du å irritere deg over leker som ligger og flyter. Kurven Gustav kan også fint brukes til å oppbevare klær eller som skittentøykurv.

Som kjent vil barna ofte være der foreldrene er – og ikke på rommet sitt. Derfor har leker en tendens til å snike seg inn på både stua, kjøkkenet og badet. Gjør det til en lek å samle sammen alle lekene hver kveld før leggetid og putte i en kurv – det klarer barna selv fra de er ganske små.

Og så har du selvfølgelig en fast plass der du setter kurven med lekene etterpå – så vet alle hvor de skal finne den.

Tips: Har barna veldig mange leker som de ikke leker med? Gjem noen av dem i boden en stund – og ta dem frem igjen om et par måneder. Da blir de plutselig spennende å leke med igjen – de er jo ”nye”.

DENNE ARTIKKELEN ER EN ANNONSE FOR PRINCESS

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut