Derfor er det smart å velge dusjkabinett

Fuktskader i boligen er den store skrekken ­– og mange av fuktskadene oppstår på badet. Derfor er det kjempesmart å velge dusjkabinett i stedet for dusjhjørne når du pusser opp badet.

Du tenker kanskje: Er det så farlig å dusje rett på flisene, er de ikke tette?  Nei, faktisk er ikke fliser vanntette – det er membranen på baksiden som holder vannet unna.

Hvis membranen har skader eller er feil lagt, kan det komme fukt inn i husets konstruksjon.

I et dusjkabinett holder vannet innenfor et avgrenset område, som i dette flotte Bathlife Ideal Elegant.
En tryggere løsning

Et dusjkabinett har bunn og vegger, og vannet ledes rett ned i sluket. Derfor anser både takstmenn og rørleggere dusjkabinett for å være en tryggere løsning enn dusjhjørne eller dusjnisje der du dusjer rett på flisene.

Ved å sette inn et dusjkabinett, forlenger du i praksis badets levetid med mange år. Det er også langt lettere å skifte ut et utslitt eller umoderne dusjkabinett etter noen år, enn det er å rehabilitere en flislagt dusjnisje eller i verste fall hele badet.

Ønsker du deg litt ekstra luksus og spa-følelse på badet, kan du for eksempel velge Hafa Polaris massasjekabinett med sotet glass.
Fra enkelt til luksuriøst

Men det er ikke bare ”fornuftige” grunner til at du skal velge dusjkabinett. Et moderne dusjkabinett gir også et visuelt løft til badet – i motsetning til tidligere tiders slitne kabinetter med svartprikkete forheng.

I dag får du dusjkabinett i nær sagt alle mulige varianter – og i flere prisklasser. Vil du ha det så enkelt og rimelig som mulig, kan du få kjøpt et fiks ferdig dusjkabinett inkludert blandebatteri for under 4000 kroner.

Hvis du derimot drømmer om en luksuriøs dusjløsning med massasjedusj eller regnfallsdusj fra taket, må du legge på noen flere tusenlapper. Du får dusjkabinetter med styrén eller sikkerhetsglass, med sotet glass, buet eller kvadratisk utførelse. Det er også mange valgmuligheter innen materialer og farger – enten du liker hvitt, sort eller blankpusset stål.

Du kan også velge blant modeller i ulike størrelser, tilpasset den plassen du har til rådighet på akkurat ditt baderom. Noen modeller plasseres i et hjørne – mens andre er tilpasset plassering langs en vegg.

Du må ikke plassere dusjkabinettet i et hjørne. For eksempel dette som heter Bathlife Rum er tilpasset plassering langs en vegg.
Lettvint rengjøring

Moderne dusjkabinetter er dessuten enkle å rengjøre med praktiske løsninger for å komme til for å vaske både i dusjen og under selve kabinettet. Og i med at du ikke stadig utsetter flisene for vann og såpe, vil også flisene holde seg penere ved at du unngår kalkbelegg og misfargede fuger.

Det er derfor ingen gode argumenter for å ikke velge dusjkabinett – enten du skal pusse opp badet fra bunnen av eller bare gjøre mindre utbedringer. Vi har selv satt inn dusjkabinett i en leilighet vi hadde, nettopp for å unngå å måtte pusse opp hele badet når det kun var dusjløsningen som var problemet.

I dusjkabinettet Noro Ocean R kan du velge sorte bakplater for å skjule eventuelle rør bak kabinettet.
Bestill på nett – få levert hjem

I nettbutikken Bygghjemme.no kan du velge blant mange forskjellige dusjkabinetter fra kjente leverandører. Du bare går inn og bestiller, så får du ditt nye dusjkabinett levert hjem eller til et utleveringssted i nærheten av der du bor. Leveringstiden er som regel 2-3 uker.

Hos Bygghjemme.no finner du også et komplett sortiment av kjente merkevarer innen bad, hage, interiør, dører og vinduer.

Her kan du sitte hjemme i ro og mak og velge ut produkter og sammenligne priser, i stedet for å stå i kø på et kaotisk byggevaremarked.

Nettbutikken er sertifisert av Trygg E-handel – og har som mål at kundene skal oppleve at det er både trygt og enkelt å handle sine byggevarer der.

DENNE ARTIKKELEN ER EN ANNONSE FOR BYGGHJEMME.NO

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.