Halloween = store gresskar til salgs i butikkene. Vi kjøpte like godt 3 stykker – og så lagde Tore, Henrik og Andreas hvert sitt skumle ansikt. Hvilken gresskarlykt er din favoritt?
31. oktober er Halloween, en amerikansk skikk som mange nordmenn også har begynte å markere. I hvert fall er det veldig populært blant barna i nabolaget her å ringe på dører og spørre om «knask eller knep».
En viktig del av den amerikanske Halloween-feiringen er gresskar. Mange gjør seg skikkelig flid med å hule ut gresskar og lage skumle lykter.
Her i huset er vi godt forberedt til årets Halloween, med hele tre gresskarlykter. Tore, Henrik og Andreas har laget hver sin – med ganske så forskjellig uttrykk.
På tide å bli skummel!
Her får du kjøpt kule kostymer til Halloween-festen (Annonselenke)
Hule ut gresskaret
Gresskar koster 10-15 kroner kiloen i disse dager, men veier gjerne 6-8 kilo, så det er en dyr grønnsak. Men det er jo litt moro, da, og du kan dessuten lage mye godt av innmaten. For eksempel gresskarsuppe eller gresskarpai.
Slik går du frem når du skal hule ut et gresskar:
- Skjær av et lokk på toppen, som du løfter forsiktig av.
- Ta først ut frøene, eller gresskarkjerner som de egentlig heter. Disse kan du legge i en egen skål, før du renser dem og lager ristede gresskarkjerner.
- Begynn å skrape ut fruktkjøttet fra gresskaret. Dette er ganske hardt, så vi fant ut at det beste var å bruke en isskje. Ta ut så mye du klarer, men pass på å ikke grave deg gjennom skallet.
- Så er det bare å bruke fantasien og lage en skikkelig skummel lykt. Bruk en skarp kniv. Det er lurt å tegne opp med tusj på forhånd hvordan ansiktet skal se ut.
Lykke til!