Duggfrisk morgen med makrolinsa!

Kondensert morgentåke og sol er en sikker vinner hvis du vil ta gode nærbilder. Vanndråpene er helt annerledes enn om det hadde regnet.

Lørdag morgen tok Tore med seg kaffekoppen ut på trappa og så umiddelbart at her måtte et kamera med makrolinse hentes fram.

Morgentåken hadde kondensert på alt av strå, kvister og blader i Spirea-hagen. Med en deilig høstsol som herlig lyskilde, ble det mange gode nærbilder.

Bladene på vår japanske blodlønn har fått perler på edderkoppens snorer.

Disse bildene er tatt med en spesiell linse laget for å ta slike nærbilder, men de fleste kameraer og mobil-telefoner kan også settes i en makro-modus – slik at du kan gå veldig tett på. Det er først da du oppdager, og kan forevige disse naturens kunstverk.

Like etter at dette bildet ble tatt, tok gravitasjonskreftene over og sendte dråpen mot bakken.

Neste gang du oppdager disse herlige dråpene som fester seg på alt, må du være rask. Solvarmen vil gjøre at de ørsmå «perlene» fordamper før du aner.

Slike «hengebruer» synes veldig godt i motlys og med duggdråper. Japansk blodlønn.
OBS! IKKE FOR ALLE!
Gi en rå opplevelse som gave til en uredd person
(Annonselenke)

Slike dråper ser du bare når det har vært tåke. Et regnvær vil også gjøre at det blir dråper både her og der, men ikke på denne måten. Og ikke så små som de vi ser på flere av bildene her.

Mange planter har utstyrt bladene sine med en slags impregnering.
Edderkopp-tråd tatt med Nikkor 105 mm linse. Veldig begrenset dybdeskarphet. Tore mener det minner litt om et bakgrunnsbilde som fulgte med Mac datamaskiner for noen år siden.
Prydgresset vårt har omsider bestemt seg for å blomstre.
Prydgress i motlys.
Japansk blodlønn har en fantastisk evne til å fargelegge høsthagen vår.
Det er et lite kunstverk og du må være rask hvis du vil ta bildet. Dråpene fordamper fort når solen varmer.