Amerikanske pannekaker – luksus-frokost

Hva er vel bedre enn en helgefrokost bestående av en stor stabel med deilige, amerikanske pannekaker? Med lønnesirup smaker de ekstra godt – men det funker også med syltetøy og sukker.

13-åringen Andreas hadde lyst på noe godt, og gikk inn på nettet og fant oppskriften på amerikanske pannekaker. Det ble en kjempegod brunsj til hele familien.

Amerikanske pannekaker skal være både tykkere og litt mindre enn «norske» pannekaker. Bestiller du dette til frokost på en diner i USA, får du gjerne 3 store, tykke pannekaker med et lass av sirup.

Ekte lønnesirup har drøy literpris, men smaken er verdt hver krone.

Hemmeligheten bak å få pannekakene til å bli litt tykkere og mer «fluffy» er at du tilsetter natron eller bakepulver i røra. I USA heter det at pannekakene skal være «one inch thick», altså 2,5 cm. For å få til dette er det ulike triks, noen pleier for eksempel å piske eggehvitene for seg for å få en ekstra luftig røre.

Blåbærsyltetøy er også godt på pannekakene.
Oppskrift, alternativ 1

Her er en oppskrift vi ofte bruker, som Bjørnhild har «arvet» fra sin mormor, som gir høye, luftige pannekaker:

INGREDIENSER:

(Gir ca 8 pannekaker)

  • 3 egg
  • 4 dl surmelk, helst kefir
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 1/2 ts salt
FREMGANGSMÅTE:

Skill eggene og stivpisk hvitene.

Bland eggeplommene og de andre ingrediensene.

Bland inn stivpiskede eggehviter.

Stek pannekaker i en panne med litt smør, server med lønnesirup, syltetøy eller sukker.

Amerikanske pannekaker skal ikke rulles, men spises med kniv og gaffel.
Oppskrift, alternativ 2

Hvis du ikke har surmelk i huset, og vil lage røren litt enklere, kan du bruke denne oppskriften som Andreas fant på Tine.no. Da blir ikke pannekakene like høye og luftige, men de smaker like godt.

INGREDIENSER:

(Gir 6-8 pannekaker)

  • 50 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukker
FREMGANGSMÅTE:

Smelt smøret og tilsett melk. Så visper du i egg.

Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.

La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.

Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter, en liten øse pr pannekake. Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende de med en stekespade.

Les også:


Kanadisk lønnesirup er godt tilbehør til pannekaker, kan også brukes til is.
Frokosten gikk ned på høykant da familiens yngste disket opp med pannekaker.