Nå er de norske eplene modne, enten du høster fra egen hage eller fra butikken. Vi koser oss litt ekstra i helgen med en supergod eplekake bakt av yngstesønn Andreas.
Er du så heldig å ha et epletre, er det mye forskjellig du kan lage av eplene. Eplekake med is, pisket krem eller vaniljesaus er en klassiker vi aldri blir lei. Og så er det veldig enkelt å lage i tillegg.
Mens mor og far var ute en tur lørdag formiddag, satte 13-åringen Andreas i gang med å lage eplekake, etter mormors oppskrift.
Veldig fint å komme hjem til duften av nydelig eplekake, som vi naturligvis fikk smake.
Det finnes sikkert utallige oppskrifter på eplekake, og hver familie har sine spesialiteter.
Vi pleier å gjøre det enkelt og la eplene spille hovedrollen.
Aller best er det å bruke norske epler hvis du får tak i dem – Andreas brukte Summered i sin kake.
Ingredienser:
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2-3 ss fløte
- 3-4 epler
LES OGSÅ: Mormors epledessert – perfekt helgekos
Fremgangsmåte:
- Rør smør og sukker hvitt, helst i kjøkkenmaskin/miksmaster hvis du har.
- Tilsett eggene, ett om gangen.
- Deretter rører du inn hvetemel tilsatt bakepulver, og fløte.
- Hell røren i en rund kakeform (springform).
- Skrell epler og skjær dem i båter. Stikk eplebåter tett i tett i røren.
- Stek kaken ved 175 grader i cirka 45 minutter til kaken er gylden, sjekk med en fyrstikk om den er ferdig.
- Serveres lunken eller kald, gjerne med is eller krem.
Tips: Har du en stor kakeform eller liten langpanne, kan du doble oppskriften. Kaken smaker uansett så godt at den blir spist. Har du mye epler til overs, kan du lage flere kaker og fryse passende biter som dere har å ta opp til kaffen.