Grønne planter gjør underverker for interiøret

Vi lot oss inspirere av høst-tilbud på grønne planter, og fikk plutselig et helt «nytt» hjem. Det ble kjempekoselig med grønne planter sammen med lys og noen nye krukker.

På grunn av mange prosjekter ute, har vi ikke prioritert interiøret i huset vårt så mye i det siste. Men nå har vi akkurat arrangert konfirmasjon for eldstesønn Henrik, og det var en god anledning til å få ryddet og pyntet litt inne.

Vi har laget et fint miljø med en kombinasjon av nye og gamle krukker, lykter og de stilige plantebordene fra Krifon. Plantebordene har veilende pris på 949 (stor), 809 (medium) og 699 (lite). CMYX Led lykter, stor 699, liten 549. Glasslykt m/kork, stor 349, liten 249.
Les også: Ryddig klesskap resten av livet med KonMari-metoden

Etter en ryddesjau som har vart en god stund, var det endelig så ryddig og fint i huset at det var på tide å skaffe noen nye grønne og blomstrende planter.

Lekre interiørnyheter

Vi var innom showroomet til Krifon på Nøtterøy for en stund siden, og fikk blant annet med oss noen lekre orkidepotter i ulike farger. Vi fikk også med noen stilige lykter, samt tre små plantebord i tre og metall (Cosy table).

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
Disse flotte orkidepottene fra Krifon koster cirka 70 kroner i blomsterbutikker og hagesentre. CMYD Led-lampe har veiledende pris 249.

Ved hjelp av de nye krukkene og plantebordene, samt noen krukker vi hadde fra før, fikk vi laget flere fine miljøer både i spisestuen, stuen og kjøkkenet.

Vi har blant annet fått tre flotte Phalaenopsis-orkideer, flere morsomme små Peperomia i ulike blad-farger, en Dracaena og to Arekapalmer. På kjøkkenet har vi fått nye urter i Lechuza selvvanningspottene vi har fått fra Krifon tidligere.

Med disse Lechuza selvvanningspottene fra Krifon holder urtene seg friske og fine selv om de står inne på kjøkkenbenken. Fra venstre: Rosmarin, basilikum og chili.
Gir friskere luft

Grønne planter har flere fordeler enn at de bare ser bra ut. Noen planter kan faktisk rense luften, har selveste NASA funnet ut. Plantene absorberer CO2 og omdanner det til oksygen, de renser lufta for gasser som formaldehyd og benzen, og gir bedre luftfuktighet.

NASAs 10 på topp-liste over planter som renser luften:
  • Sverdbregne (Nephrolepis exalta)
  • Grønnrenner (Chloro­phytum comosum)
  • Eføy (Hedera helix)
  • Svigermors tunge (Sanse­vieria trifa­sciata)
  • Arekapalme (Chrysali­do­carpus lutescens)
  • Draketre (Dracaena)
  • Paraplytre (Schefflera arboricola)
  • Gummiplanten (Ficus elastica)
  • Bjørkefiken (Ficus benjamina)
  • Fredslilje (Spathi­phyllum)
En enkelt Ikea-bord er blitt til et lekkert «stilleben» med batteridrevne kubbelys, rundt fat fra Krifon og krukker vi hadde fra før som plantene kunne stå i.
En koselig høst

Selv om vi nyter hagelivet så lenge som mulig, er det ingen tvil om at vi tilbringer mer tid innendørs etter hvert som kveldene blir mørkere og dagene kortere.

Benytt derfor anledningen til å gjøre det litt koselig inne – pott om de grønne plantene dine eller kjøp noen nye. Det gjør også underverker med noen nye pynteputer og et pledd. Og så kan du ommøblere – mye billigere enn å pusse opp og gir (nesten) samme effekt.

Disse lekre bukettene ble laget til konfirmasjonsselskap, kun ved hjelp av blomster og blader fra hagen.
Tips: Har du fortsatt stauder som blomstrer i hagen, men synes det er litt kaldt å være ute,  ta blomstene med inn! Lag små buketter og sett dem i vann, det blir kjempefint.

Noen av produktene som er avbildet og omtalt i denne artikkelen har Spirea.no fått sponset av Krifon.

Urter som står inne bør plasseres lyst, enten i nærheten av et vindu eller under plantelys.
Ved hjelp av en flottør kan du se om vannmagasinet i bunn av selvvanningspotten er tomt.
Bare de får vann, kan buketter med blomster fra hagen stå ganske lenge.

Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut