Velg riktig solskjerming til takvindu

Det er deilig med det ekstra lyset du får fra et takvindu – men noen ganger kan det også være behov for å skjerme for solen. Med riktig solskjerming får du det beste fra to verdener.

Bor du i en toppleilighet eller enebolig med skråtak i øverste etasje, er et takvindu både fint og veldig praktisk. Det å åpne opp og få inn dagslys er dessuten viktig både for fysisk og psykisk velvære.

Nødvendig solskjerming

Men selv om det er deilig med lys, er det ønskelig å holde temperaturen inne i boligen så stabil som mulig. Et takvindu vil på grunn av plasseringen bli eksponert for sol store deler av dagen, og det kan bli veldig varmt inne. Gjenskinn i TVen vil vi heller ikke ha.

VELUX har et stort utvalg av ulike solskjermingsprodukter tilpasset VELUX takvinduer. Du kan for eksempel få rullegardiner, persienner, plisségardiner og liftgardiner. Alle produktene finnes i et utall design, farger og tekstiler som passer til dine behov.

Med takvindu på badet får du inn dagslys uten å få innsyn. For å unngå å bli blendet av solen, bruker du justerbare persienner. Foto: VELUX
Dersom du ønsker å kunne se ut, uten at andre ser inn til deg, er det veldig smart med plisségardiner som kan justeres både i topp og bunn. VELUX gardiner får du i et utall farger, i tråd med din egen interiørsmak. Foto: VELUX

Fordelen med plisségardiner og liftgardiner er at de kan justeres slik at de slipper inn lys i topp og bunn, men gir skjerming på midten. Det er også mulig å velge blant modeller som slipper inn litt lys, og de som gir total blending.

Star Wars til barnerommet

Har du takvindu på barnerommet eller et annet soverom, er det lurt å ha mulighet til å stenge lyset helt ute. Og hva er kulere enn å ha sin egen Star Wars-gardin? Star Wars & VELUX Galactic Night kolleksjon har flere ulike motiv på blendingsgardiner laget for tøffe Jedi riddere og andre eventyrlystne.

Med en Star Wars blendingsgardin til barnerommet blir det mye morsommere å legge seg. Gardinen stenger lys helt ute, og hjelper til å holde jevn temperatur i rommet. Foto: VELUX

Til de minste barna tilbyr VELUX Disney & VELUX Dream Collection med 12 morsomme og spennende design – alt fra Mikke Mus til Ole Brumm.

Fordelen med å bruke en blendingsgardin i stedet for en vanlig gardin, er at du kan få det helt mørkt når du skal sove. Trekker du ned gardinen en stund før leggetid, er det svalt og godt på rommet, og det holder en jevn temperatur gjennom natten.

VELUX gardiner festes i vinduskarmen, og det er derfor enkelt å åpne og lukke vinduer etter behov.
Tenk energieffektivt

Strømregningen er en annen grunn til å bruke skjerming på takvinduene – for du vil jo ikke betale mer enn nødvendig. Spesielt om natten og på kalde vinterdager er det lurt å bruke skjermingsgardiner for å holde temperaturen jevn – og inneklimaet bedre.

Stadig flere boliger har skråtak. VELUX takvinduer er spesielt utviklet for dette, med tilhørende solskjermingsprodukter. Foto: VELUX

VELUX mørkleggende energigardiner har lystett, dobbel duk med isolerende aluminiumsbelegg. Dette gjør at du kan holde det kjølig om sommeren, og unngå innsig av kulde på vinteren.

Er gardinen innenfor rekkevidde, justerer du den enkelt til riktig posisjon med én hånd. For vinduer du ikke klarer å nå finnes motorstyring.
Tips: Vil du ha det enda mer «high tech», kan du også få solcellebetjente gardiner! Det vil si at du kan styre gardinen med en fjernkontroll, og gardinene kan justeres opp og ned med kraften fra solceller. Smart for takvinduer utenfor rekkevidde!
Løsninger for alle

Boliger med skråtak og takvinduer blir stadig mer vanlig. Behovet for skjerming vil variere ut fra hvilken funksjon rommet har. I VELUX nettbutikk kan du enkelt finne den gardinen som passer for deg – enten du trenger skjerming til soverom, bad, stue, kjøkken eller kontor.

Dette innlegget er en annonse for VELUX.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut