Nyt høsten med belysning i hagen

Ingen grunn til å slutte å bruke hagen selv om høstmørket kommer. Med belysning skaper du stemning og gjør uteplassen trygg selv om sola har gått ned.

Sensommer og høst er etter vår mening egentlig den beste tiden i hagen. Massevis av flotte, frodige planter, fortsatt ganske grei temperatur og litt bedre tid til å nyte hagen. Og ikke minst er det høstetid for grønnsaker.

Den eneste «ulempen» med høsten er at det blir fortere mørkt om kvelden. Men det går jo helt greit, så lenge du sørger for god og stemningsfull belysning.

Denne cmyx-lampen er led-basert, og drives av to AA-batterier. Her har vi satt den i en glassholder med kork, som naturligvis også kan brukes til kubbelys.

Trygghet og hygge

Belysning i hagen har i hovedsak to funksjoner: Det er å gjøre hagen trygg å bruke etter mørkets frembrudd, og ikke minst å skape hygge.

- Innhold fra Spirea.no -

Tryggheten blir best ivaretatt ved å bruke faste lys. Det finnes massevis å velge i både av elektriske og solcelledrevne utelys. Det du bør tenke på er at det skal være nok lys til at stier og trapper i hagen føles trygge å bruke.

Er pizzaen klar? Med vår vedfyrte pizzaovn fra Forno tar det bare to-tre minutter å steke en deilig, italiensk pizza.

På og rundt sitteplassen er det også hyggelig å bruke lys – enten levende lys eller for eksempel batteridrevne. Vi har fått en del ulike lys og lykter av Krifon som vi har testet ut på vår uteplass.

Fordelen med batteridrevne LED-lys er at du ikke trenger å være redd for at de velter, og de drypper ikke. Noen modeller har også timer slik at du kan stille dem inn til å slå seg på på et visst tidspunkt.

Med lykter og lamper i ulike størrelse kan pizzaovnen også brukes når det er mørkt ute.
Det er heller ikke enten eller, men både og. Du kan fint bruke både levende lys og batteridrevne lys sammen.

Spirea.no har fått sponset de fleste lyktene som er brukt i denne artikkelen av Krifon.

De siste solstrålene forlot vår nye uteplass like etter at dette bildet ble tatt klokka 20.36 16. august 2017.
Noen minutter etter at sola gikk ned, fikk vi god bruk for belysningen.
Prydgresset i bakgrunnen blir spennende å se på med belysning.