Vi tester støtte for bærbusker

Ripsbusken vår hadde greiner som subbet ned i bakken, og jord på ripsen er ikke bra. Derfor tester vi nå et kjempefint bærbusk-stativ fra Hasselfors Garden.

Rips- og solbærbusker som får mye avling har en tendens til å bre seg veldig utover. Derfor er det lurt å bruke en støtte rundt busken, slik at greinene ikke subber ned i bakken.

FØR: Ganske kaotisk i «bærbusk-avdelingen» i hagen vår.
ETTER: Veldig mye ryddigere etter at ripsbusken fikk støtte.

Noen velger å lage bærbusk-stativ selv, men hvis du ikke har lyst til det, finnes det nå en veldig fin støtte for bærbusker fra Hasselfors Garden. Dette er laget i furu som er beiset svart og behandlet slik at det tåler å stå ute hele året.

Bærbuskstativet koster fra kr 249 og selges blant annet hos Hagehandel.no.

Stativet består av 4 hjørnestolper med spiss ende som du slår ned i bakken, og fire tverrgående stenger som du trer inn i hull i stolpene. Du trenger ikke verken verktøy eller skruer, med andre ord kjempeenkelt å montere.

Litt av årets avling fra ripsbusken vår.

Vi har som nevnt testet produktet på en ripsbusk, men det kan også fint brukes til for eksempel peoner eller andre store stauder som ofte trenger støtte for å holde seg oppreist. Støtten kan justeres etter plantens størrelse. Hvis du er opptatt av å ha en matchende hage, finnes det også støtte for trær i samme materiale fra Hasselfors Garden.

Les også:

Lag nydelig ripsgele med denne oppskriften

Slik beskjærer du bærbusker – se video

Støtte for bærbusker fra Hasselfors Garden er et enkelt produkt som fungerer meget bra til formålet.
Bjørnhild måtte først rydde litt opp i bedet, før stativet kunne monteres. Stauder og bærbusker i samme bed er egentlig ikke helt ideelt, så vi planlegger å lage en ny «bærbusk-avdeling» et annet sted senere.
Hjørnestolpene og de tverrgående stengene settes enkelt sammen uten verktøy.

Spirea.no har fått sponset produktet som er omtalt i artikkelen av Hasselfors Garden.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.