Hurra, endelig blomster klatrehortensia!

Vi har hatt en klatrehortensia i fem år, men den har aldri blomstret før. Men i år kom den endelig med to små blomster!

Klatrehortensia er en fantastisk klatreplante som står i full blomst nå i juni-juli. For fem år siden plantet vi vårt eksemplar under et furutre som vi håpet at den ville klatre opp i. Og det gjorde den, men hvor ble det av blomstene?

Se der, du kan jo blomstre! Klatrehortensiaen vår har omsider begynt å blomstre etter fem år.

To, små blomster!

Den som venter på noe godt, venter imidlertid ikke forgjeves. I år har vår klatrehortensia endelig begynt å blomstre – men dessverre bare med to små blomster. To blomster er bedre enn ingen blomster! Neste år kommer det sikkert flere.

Ellers ser det ut til at planten trives godt under furutreet, og med tiden kommer den nok til å bre seg nedover hele skråningen.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
Et furutre kan fungere utmerket som klatrestativ for klatrehortensia.

En fordel med klatrehortensia er at den ikke trenger støtte for å klatre. Den kan klatre på en mur, et gjerde eller oppetter en vegg. Den kan klatre både opp og ned, og er sånn sett veldig fleksibel. Planter du den et sted der den ikke kan klatre, vil klatrehortensia bli en cirka to meter høy busk.

Som andre hortensia vil den ikke ha kalk i jorda, men ellers går det bra med vanlig hagejord.

En stor og frodig klatrehortensia, bildet er tatt i en annen hage.

Hardfør hortensia

Klatrehortensia gir mest blomstring hvis den står i full sol, men den tåler også noe skygge. Den er også hardfør til H6, og kan med andre ord klare seg i det meste av Norge.

Som nevnt tar det litt tid før planten etablerer seg og begynner å blomstre, men når den først er i gang vil du ha glede av den i mange år.

Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut