Kugjødsel-kompost er gull for plantene

For at plantene skal trives trenger de næring, og det beste er å gjødsle jorda de skal vokse i. Vi bruker kugjødselkompost hver gang vi planter nye planter.

Kugjødselkompost er som navnet tilsier kompostert kugjødsel, som er blandet med torv. Det lukter absolutt ikke kumøkk, og både ser ut og føles som deilig, brun jord.

Spirea har fått sponset kugjødselkompost av Hasselfors Garden, som produserer en rekke kvalitets jord- og gjødselprodukter til private hager og parkanlegg.
Startpakke ved nyplanting

Vår erfaring er at kugjødselkompost rett og slett er gull for plantene. Når vi planter nye busker, trær eller stauder, blander vi alltid inn litt kugjødselkompost i jorda, slik at plantene får med seg en skikkelig startpakke når de skal etablere på plantestedet.

Det er også lurt å legge litt kugjødselkompost på toppen av jorda, for eksempel i rosebedet hver vår.

Smart i krukker

Dyrker du tomatplanter eller andre grønnsaker i krukker er det også veldig lurt å blande inn litt kugjødselkompost. Bruker du sekkejord anbefales det å bruke 1 sekk kugjødselkompost til 3 sekker plantejord.

Noen har også god erfaring med å dyrke tomatplanter rett i sekken med kugjødselkompost. Det har vi ikke prøvd, men for næringskrevende planter er det sikkert smart.

Fordelen med å gjødsle med kugjødselkompost er at den fungerer som jordforbedring.I komposteringsprosessen frigjøres næringsstoffer som plantene trenger, som de kan ta til seg fra jorda.

Egen kompost

Har du varmkompostbinge der du komposterer matavfall, kan du naturligvis bruke denne komposten til jordforbedring. På grunn av litt grovere struktur enn kugjødselkomposten, pleier vi som oftest å grave denne komposten ned i bedet.

I denne artikkelen har vi skrevet om hvordan du kommer i gang med varmkompostering.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut