Dyrk salat og urter i plantekasser

Det er deilig å kunne høste frisk salat og urter fra egen hage om sommeren. Se så lekkert det ble da vi plantet salat og oppstammet basilikum i plantekasse fra BEDD.

Salat er snadder, men det synes dessverre også brunsneglene. Så da vi sådde salat tidligere i vår, ble de små spirene dessverre oppspist av snegler med en gang.

Ulike typer plukksalat kan høstes gjennom hele sesongen.

Vi ga imidlertid ikke opp, men kjøpte heller ferdig sådde salatplanter som vi plantet ut i en av de flotte plantekassene fra BEDD som vi har i hagen. Og så går vi på sneglejakt hver kveld!

Ulik høyde på plantene gjør beplantningen til et lekkert blikkfang.

Salatmix

Salaten er en mix av ulike sorter plukksalat som kan høstes allerede i baby-stadiet. De er sådd tett, så du kan fordel dele opp litt før du planter ut i en krukke eller bed, slik at hver plante får litt bedre plass.

Fordelen med plukksalat vs hodesalat er at den kan høstes tidligere. Mens hodesalaten trenger minst 8 uker før den er høsteklar, kan plukksalat spises allerede 3-4 uker etter såing. Hvis du ikke snauer den helt vil det også komme stadig nye blader.

Småbladet basilikum er litt mer egnet for utendørs dyrking enn den vanlige med større blader.

Basilikum med stamme

I midten har vi satt en oppstammet, småbladet basilikum. Basilikum er normalt ikke så glad i å stå ute, men den småbladete pleier å klare seg bedre enn den vanlige du får kjøpt i matbutikken.

Selv om en krukke eller plantekasse ikke er sneglesikker, er det i hvert fall langt lettere å kontrollere sneglebestanden enn i en vanlig kjøkkenhage.

Den eneste «ulempen» med å ha kjøkkenhagen i en krukke eller kasse, er at du må passe på å vanne oftere. Bruk derfor en stor krukke. Skal du reise bort bør du bruke automatisk vanning eller i hvert fall sette krukken i skyggen. Bruk også god jord beregnet på krukker, denne tørker ikke så fort ut. Og gjødsel! Vi bruker pelletert hønsegjødsel som vi legger oppå jorda, samt at vi har blanted kugjødselkompost i jorda ved planting.

Les også:

Derfor valgte vi plantekasser fra BEDD

Dyrk salat i krukker

Slik dyrker du egne krydderurter

Spirea.no har en samarbeidsavtale med BEDD som innebærer at vi har fått kjøpe produktene som er omtalt i artikkelen til redusert pris.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut