Rødbladet vrihassel – midtpunkt i bedet

Blomstrende trær og busker er fine, men ofte ganske kjedelige utenom blomstringstiden. Rødbladet vrihassel er det perfekte midtpunktet i et bed!

I vårt nye opphøyde bed som ble bygget nå i pinsen, har vi plantet blant annet 3 ulike sorter jordbærplanter. Men vi trengte også noe som kunne gi litt høyde og en spennende form til bedet.

Et flott inngangsparti til vårt «anneks», laget med muskelkraft, tålmodighet og kjærlighet. Dekorsteinene som Tore har lagt i hjerteform har vi fått fra Krifon.

Bladverket gir pryden

Etter mye spekulering falt valget til slutt på en rødbladet vrihassel – Corylus avellana «Red Majestic». Den ser ut som vanlig vrihassel, bare at den har mørkerøde blader. I vår hage har vi mange forskjellige planter der bladverket gir prydverdien. For eksempel alunrot, hosta, bregner og japansk blodlønn.

Vårt nye inngangsparti begynner virkelig å ta form. Her ser du Tores kontorutsikt til det nye bedet vi har laget i pinsen.

Vrihasselen blir et par meter høy ferdig utvokst, men det tar laaang tid. Heldigvis er den veldig fin og dekorativ allerede ved utplanting. Etterhvert som den vokser seg til, kan du klippe greiner og bruke for eksempel til juledekorasjoner.

Rødfargen i bladene holder seg best hvis planten står i sol, men den kan trives i noe skygge også. Der vi har plantet den er det mye lys, og full sol deler av dagen. Det kan vel defineres som halvskygge.

De mørkerøde bladene på rødbladet vrihassel danner en fin kontrast mot berget i bakgrunnen.

Hardfør til H5

Rødbladet vrihassel er hardfør til sone H5, hvilket betyr at den klarer seg fint i store deler av Norge. Den trives i humusrik jord som holdes jevnt fuktig, og med god drenering. Det har vi naturligvis sørget for i vårt nye bed, så vi håper den kommer til å trives godt.

Husk å vanne godt ved nyplanting, bruk næringsrik jord og bland gjerne inn litt kugjødselkompost. Er det tørt i dagene etter planting, vann jevnlig.

Foreløpig helt ugressfritt og ryddig i vårt nye bed. I opphøyde bed er det heller ikke så vanskelig å holde ugresset unna, da det vanligvis ikke blir rotugress.
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!