Pappa prøver nye former for pizza

Må pizza nødvendigvis være flat og rund? Tore bestemte seg for å teste ulike former og fasonger på pizzaene han stekte i vår vedfyrte steinovn.

Vi har for det meste brukt vår vedfyrte pizzaovn til å lage tynne italienske pizzaer, og det blir kjempegodt. Men Tore var i det kreative hjørnet og bestemte seg for å lage noen spennende utfordrere til den klassiske italienske retten.

Juryen var samstemte i hvilken pizza som smakte best.

Pizzadeigen var den vanlige vi pleier å bruke, etter oppskrift fra Forno, sausen ble laget av litt diverse rester fra kjøleskapet, smakt til med krydder.

Her er navnene på de ulike pizza-variantene som ble servert resten av familien da vi kom hjem fra trening:

Pappas norske pizza
Pappas norske pizza, før steking.
På norsk pizza skal osten ligge øverst.
Pappas italienske pizza
Italiensk pizza, med osten nederst.
Den italienske pizzaen etter steking.
Pappas pizzaloff
Pizzaloffen så meget lekker ut, spesielt etter steking.
Pizzaloffen før den gikk inn i ovnen.
Pappas pizza-pølse (evt. vårrull)
Pizza-vårrullen smakte fortreffelig, konkluderte juryen.
Pappas pizzaball
Pizzaballen smakte bedre enn utseendet kanskje skulle tilsi.
Pappas pizzamozartkuler
Pappas pizzaskolebrød
Pizzamozartkuler og pizzaskolebrød, før steking.
Spennende idé med pizzaskolebrød og pizzamozartkuler, men nådde ikke helt opp i konkurransen.

Vinneren, ut fra smakskriterier ble uten tvil Pappas pizza-pølse, som muligens minnet mer om en vårrull i formen. Den pizzaen ble faktisk så god at vi ikke rakk å ta etterbilde.

Hvis vi skulle kåret vinner KUN etter utseende, ville nok Pappas pizzaloff gått av med seieren.

Mer pizzainspirasjon:

Lag verdens beste pizza i vedfyrt steinovn

Endelig kan vi lage pizza i steinovnen

Slik lager du perfekt italiensk pizza

Utfordrende levering av pizzaovn

Vi måtte etterfyre med ved for å holde pizzasteke-temperatur i ovnen.