Vær tålmodig – våren er på vei

I dag våknet vi igjen til snø her på Østlandet, men vi garanterer at det blir både vår og sommer i år også. Her er en liten statusrapport fra Spirea-hagen.

2 plussgrader og sludd er absolutt ikke det været vi ønsker oss i midten av mai. Men selv om det går sakte, skjer det ting i hagen som er verdt å glede seg over.

For eksempel har julerosen begynt å blomstre. Vi har en Helleborus orientalis, som danskene mer korrekt kaller påskeklokke, og den tok seg rett og slett en pause fra blomstringen i fjor. Men i år er den tilbake.

Les også: Julerosen blomstrer midt i snøen

Julerosen blomstrer aldri til jul i vår hage, men nå i mai er den klar.

I fjor høst satte vi en hel del løk, blant annet tulipanløker i noen store, frostsikre krukker Tulipanene står i knopp nå, og kommer nok til å blomstre fint til 17. mai.

Tulipanene er veldig snart klare for å blomstre.

I staudebedet har blant annet lungeurt (Pulmonaria) begynt å blomstre, vi har både hvite og lyseblå av disse. Det prikkete bladverket er også veldig dekorativt.

Les også: 7 vårblomstrende stauder som trives over hele Norge

Blå lungeurt er blant de tidligste vårblomstrende staudene.

Tidligere i vår var vi innom hagesenteret og kjøpte noen vakre perleblomster, stemor, ranunkler og andre vårblomster. De holder fortsatt stand i krukkene. Påskeliljene tête-a-tête begynner å bli avblomstret, så de skal vi plante ut i et bed. Da kan de overvintre og blomstre igjen til neste år, det er et supert triks for å skaffe seg flere løker. Det er ingen grunn til å kaste dem i hvert fall. Du kan også oppbevare dem tørt, men vi pleier bare å sette dem ut i et bed og la dem visne ned, så kommer de igjen til våren.

Ranunkler, perleblomster og påskeliljer.
Epletreet vårt har vi espaliert slik at det vokser inntil gjerdet.
Snart kommer det epleblomster!
Som dere ser på bildet, gjenstår det en del arbeid i sommer før hagen vår er ferdig.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut