Friskere urter med selvvanningspotter

Sliter du med å huske å vanne urtepottene på kjøkkenbenken? Vi tester ut noen supre selvvanningspotter fra Lechuza som er perfekte til urter.

Urter og krydderplanter er fint å bruke som tilbehør i matlaging. Men det er ofte vanskelig å få plantene til å overleve særlig lenge når de står inne på kjøkkenbenken.

Vi har fått noen kjempefine selvvanningspotter av merket Lechuza fra Krifon, som er en norsk leverandør av krukker, hagemøbler og interiørartikler.

12 uker uten vanning

Pottene vi prøver ut heter Lechuza-Puro Color 20, og har en diameter på 20 cm. De passer fint til å plante urter som basilikum, eller for eksempel små potteplanter. Dette er de perfekte pottene for deg som er sløv til å huske å vanne – for hvis vannmagasinet er fullt kan du vente opptil 12 uker mellom hver vanning.

Vannet suges opp til plantene ved hjelp av tråder.

Fordelen med selvvanningspotter er også at plantene får undervanning, og de får jevn tilførsel av vann.

Det er forresten planter som dør av for mye vann enn for lite vann – mange vanner plantene så mye at røttene bokstavelig talt drukner. Dette problemet slipper du med selvvanningspotter, da suger plantene opp det vannet de trenger kontinuerlig.

Innendørs og utendørs

Lechuza-serien består av selvvanningskrukker og selvvanningskasser i ulike størrelser, som kan brukes både inne og ute.

Når du kjøper pottene følger det med en pose med en spesiell plantesand. Denne legger du i bunnen av potten. Du kan faktisk plante rett i denne sanden, eller du kan fylle jord på toppen.

En spesiell plantesand fylles i bunnen av selvvanningspotten.

For å sikre at det er nok vann i potten, er det en flottør som flyter opp og viser vannivået i magasinet.

Lechuza-Puro Color finnes i flere forskjellige farger, og du får også kjøpt dem i en større størrelse med en diameter til 50 cm. Den store kan du også bruke utendørs, men da må du ta ut bunnpluggen for at overskuddsvann skal kunne renne ut.

PRODUKTER SPONSET AV KRIFON

Les også disse artiklene om å dyrke urter:

Dyrk dine egne krydderurter

Derfor skal du dyrke urter i krukker

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.