Så var det plutselig vinter igjen…

I dag tidlig våknet vi til et snøvær vi nesten ikke har sett maken til tidligere i vinter. Heldigvis har vi plantet tøffe sorter i vårkrukkene.

April er en luring av en måned. For et par uker siden så det riktig så lovende ut; sola skinte og temperaturen steg mot behagelig «utesitt-vær».

Det varme været har imidlertid latt vente på seg, det har kommet haglskurer innimellom, og i dag snør det tett! Det har ikke akkurat vært så mye snø i Oslo tidligere i vinter, men dagens snøfall kunne vi godt å ha unnvært.

Om ikke annet er det i hvert fall en god påminnelse om at det ikke er lurt å flytte ut plantene for tidlig.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
Nedsnødde påskeliljer, men de klarer seg nok. En fordel med det kalde været er at de blomstrer ekstra lenge, utviklingen stopper rett og slett opp.

Varmere mot helgen

Det er som kjent ikke mulig å gjøre noe med været, annet enn å vente på at det blir bedre. Ifølge værvarselet skal bli sol igjen fra onsdag, og forhåpentligvis litt varmere mot helga slik at det går an å få jobbe ute i hagen igjen. Dette gjelder altså her på Østlandet, værvarselet for andre deler av landet kan se helt annerledes ut.

Tulipaner på vei opp, men ikke noe blomstring med det første.

Hvis du som oss har satt ut løkblomster og andre ting i krukker, vil det stort sett gå bra. Stemor tåler opptil flere minusgrader, det samme gjelder løkblomstene. Vi har blant annet perleblomster og påskeliljer, samt lyng og ranunkler, og alle disse har klart seg bra til tross for flere frostnetter i det siste.

Lite fristende med sykkeltur i dag.
Fuglekassen er foreløpig ubebodd. Husk å gi småfuglene mat også nå på våren, det er lite insekter og andre ting de kan spise ennå.

Vent med sommerblomstene

Pelargonia, margeritter og tomatplanter har ikke noe ute å gjøre før temperaturen holder seg jevnt over 10 grader. Har du falt for fristelsen til å kjøpe sommerblomster allerede, må de i hvert fall stå inne om natta, og selvfølgelig også på dager som i dag.

Det er uansett ingen vits i å handle slike varer for tidlig, de har det bedre i gartneriets drivhus enn inne i gangen hos deg.

Når snøen smelter igjen om en dag eller to, kan du jo gjøre noen av disse vårlige arbeidsoppgavene i hagen.

Termometeret på steinovnen.
Bjørnhild ble heldigvis ferdig med å male krukker i går, og malingen hadde tørket før det begynte å snø.
Heldigvis har vi vedlikeholdsfrie hagemøbler som tåler å stå ute uansett vær.
Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut