Bygg trapp med trappevanger og terrassebord

Bjørnhild tok saken (og sagen) i egne hender og bygde 2 nye trapper på en dag. Se så fint det ble!

Som tidligere omtalt i bloggen, bygde vi en ny platting i helga. Men vi ble ikke helt ferdige med byggeriet, det måtte jo være trapp opp til terrassen. I tillegg skulle det lages en trapp opp til vår nye uteplass med pizzaovn.

Bjørnhild dro derfor til Byggmax og fylte opp Skoda’n med impregnert treverk. Begge trappene er laget av ferdige trappevanger, samt vanlige terrassebord 120 X 28 mm.

Tilpasset trappevanger

Hun lagde den lille trappa først. Her var det bare nødvendig med 2 trinn. Det som er fint med de ferdige trappevangene er at de kan kappes og tilpasses til den trappa du skal lage. Så Bjørnhild brukte trappevanger med 3 trinn, og saget vekk det øverste trinnet. Da ble det perfekt høyde!

- Innhold fra Spirea.no -
Vater og tommestokk er viktige hjelpemidler uansett hva du skal bygge.

Etter å ha laget den lille trappa på en times tid, var det like greit å begynne å lage den store trappa også. En ny tur på Byggmax, og trappevanger med 7 trinn ble innkjøpt. Disse ble tilpasset slik at trappa har 5 trinn med et bredere repos på toppen.

Den største utfordringen var å få tilpasset trappa til det ujevne terrenget.
Fundamentert i fjellet

Utfordringen med den store trappa var at den skulle ligge opp mot berget, og underlaget var ujevnt. Men ved hjelp av litt kreativitet og god hjelp fra yngstesønn Andreas, fikk Bjørnhild festet trappa til fjellet. Vi boret hull på 20 mm cirka 20 cm ned i fjellet, og festet trappa ved hjelp av søylesko.

Resultatet ble om vi skal si det selv, meget oppegående! Solid, pent og ikke minst trapper som er gode å gå i.

Konklusjonen er at det var mye lettere enn vi trodde å bygge trapp, faktisk så enkelt at selv mor kan klare det!

Mange sverger til ulike elektriske sager, men det går ofte like fort å sage for hånd. Det viktigste er å ha en ganske ny sag som er skarp.
Nå er det trapp opp til plattingen, og trapp fra plattingen til sitteplassen. Den lille trappa er festet med hengsler slik at vi kan bruke det hemmelige rommet under terrassen til å oppbevare lange ting.