Våren er kommet til Oslo!

Dagen etter vårjevndøgn tok vi oss en spasertur i Kongens hage (Slottsparken), og spiste en bedre lunsj på en fortausrestaurant på Karl Johan. Ingen tvil om at våren er kommet!

Det er fortsatt begrenset med vårtegn å finne rundt her vi bor, men i det minste er krokusen på vei opp av jorda. Vårlige temperaturer lar vente på seg, og i natt var det nok en frostnatt.

Snøklokkene er som regel de første vårblomstene som titter opp av bakken.

I Slottsparken hadde våren kommet litt lengre på vei enn i vår hage. Snøklokker, krokus og russeblåstjerne hadde begynt å blomstre, og påskeliljer og tulipaner er på vei opp av jorda. Om et par uker kommer det til å være et vakkert blomsterhav i hele parken!

Mens vi var ute og spaserte, kom jammen kong Harald kjørende forbi!

Norge er et langstrakt land, og våren kommer til forskjellige tider. I Innlandet og Nord-Norge kan man ikke regne med å se vårtegn før i mai i et «normalt» år. Her vi bor i Oslo er det heller ikke spesielt tidlig sammenlignet med Vestlandet og Sørlandet. Men nå er det altså noe på gang her også.

I anledning statsbesøk fra Island hadde Kongen pyntet med rødt, hvitt og blått, men det var plast…
Årets første ute-lunsj! Det var faktisk varmt nok til å kaste jakka.

 

Et saksofonspillende vårtegn ved Nationaltheatret.
Flaggpyntet på Karl Johan i anledning besøket av den islandske presidenten Guðni Th. Jóhannesson. Ja, også har Jo Nesbø kommet med ny bok om Harry Hole.
Flaggene vaiet også ved Rådhuset.
Bilen til kong Harald, en ombygd Audi A8, med kjennetegn A2.

 

Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!