Kjøp B-varer og innred til halv pris

Et eget vaskerom har stått på ønskelisten lenge. Nå har vi fått det, og innredet det med B-varer fra «billigkroken» på Ikea.

I vår familie med to tenåringsgutter som trener mye, går vaskemaskinen stort sett hele tiden. Men vi har ikke vært fornøyd med vaskeromsløsningen.

Ambulerende vaskerom

Tidligere sto vaskemaskin og tørketrommel i et stort rom som også fungerte som bod med oppbevaring av alt fra verktøy til julepynt. Dette rommet var ikke spesielt godt egnet til å bruke for verken å tørke, stryke eller brette sammen klær. Dermed ble det til at klesvasken ble flyttet litt rundt; tørkestativ på badet eller gangen, bretting i trappa og stryking på soverommet.

Fordelen med å handle på Ikea er at det alltid følger med detaljerte bruksanvisninger. Hvis du bare følger den fra punkt til punkt, går det nesten ikke an å gjøre feil.
Sånn er det nå: Benkeplaten skal brukes til bretting og stryking av tøy. I skapet til venstre oppbevares vaskeutstyr. Trådkurvene er til skittentøyet, de er gjenbrukt fra et skap som er kastet. Under vasken står ulike beholdere for kildesortering.

Det måtte da gå an å finne en bedre løsning med et eget dedikert vaskerom, tenkte vi. Derfor fikk noen snekkere til å sette opp en vegg som gjorde at vi nå har delt det store rommet i to. Nå er det lagring innerst, og vaskerom ytterst.

Håndverkerne satt også opp en stor metallvask som kan brukes til å fylle vaskebøtta, eller til å skylle og vaske ting som ikke skal i vaskemaskinen. Veldig praktisk!

Innredningsbudsjettet

For å få et vaskerom som fungerer, trengs det også egnet innredning. Det må blant annet være plass til å sortere skittentøy etter materiale/farge, en benk til å brette tøyet på, og oppbevaringsplass til vaskemidler etc.

Fordi vi har hatt mange ulike bygge-prosjekter i det siste, hadde vi ikke så stort budsjett til å kjøpe inn ny vaskeromsinnredning. Bjørnhild dro derfor til Ikea, og gikk rett bort i «billigkroken». Her kan du finne varer som folk har returnert, eller ting som har små skader.

Benkeplaten hadde en 2 cm. lang skade på den delen som skulle inn mot veggen. Med en svart tusj gjorde vi merket nesten usynlig.
Batteridrevet drill er veldig kjekt å ha til ulike prosjekter i huset.

I billigkroken fant Bjørnhild, en benkeplate til 295 kroner (Førpris: 545 kroner), en hylle til 95 kroner (199 kroner), og ikke minst et benkeskap til 895 kroner (1.895 kroner).

Benkeskapet var merket som «angrekjøp». I tillegg til at vi fikk det for under halv pris, slapp vi også å skru sammen skapet selv – det var allerede montert!

Mange timer spart, det tar laaang tid å skru sammen Ikea-møbler med kompliserte skuffer på skinner.

Budsjett for innredning av vaskerommet:

• Benkeplate: 295,-
• Benkeskap: 895,-
• Hylle til vegg: 95,-
• 4 bein til benkeskapet (rustfritt stål): 250,-
• 2 støttebein til benkeplate: 310,-
• 2 dusjeflasker: 18,-
• Klesklyper: 29,-
• Plastkurv til klesvask: 69,-
Totalt: 1.961 kroner.

I forhold til å kjøpe alt til full pris, sparte vi 1304 kroner. Det lønte seg altså å svinge innom billigkroken!

Det hadde selvfølgelig vært mulig å gjøre dette enda billigere, for eksempel ved å kjøpe eller hente brukte ting fra Finn.no. Er du kreativ og litt «gjerrig» er det fullt mulig å gjøre forandringer i huset uten å tømme lommeboka.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.