Kjøp B-varer og innred til halv pris

Et eget vaskerom har stått på ønskelisten lenge. Nå har vi fått det, og innredet det med B-varer fra «billigkroken» på Ikea.

I vår familie med to tenåringsgutter som trener mye, går vaskemaskinen stort sett hele tiden. Men vi har ikke vært fornøyd med vaskeromsløsningen.

Ambulerende vaskerom

Tidligere sto vaskemaskin og tørketrommel i et stort rom som også fungerte som bod med oppbevaring av alt fra verktøy til julepynt. Dette rommet var ikke spesielt godt egnet til å bruke for verken å tørke, stryke eller brette sammen klær. Dermed ble det til at klesvasken ble flyttet litt rundt; tørkestativ på badet eller gangen, bretting i trappa og stryking på soverommet.

Fordelen med å handle på Ikea er at det alltid følger med detaljerte bruksanvisninger. Hvis du bare følger den fra punkt til punkt, går det nesten ikke an å gjøre feil.
Sånn er det nå: Benkeplaten skal brukes til bretting og stryking av tøy. I skapet til venstre oppbevares vaskeutstyr. Trådkurvene er til skittentøyet, de er gjenbrukt fra et skap som er kastet. Under vasken står ulike beholdere for kildesortering.

Det måtte da gå an å finne en bedre løsning med et eget dedikert vaskerom, tenkte vi. Derfor fikk noen snekkere til å sette opp en vegg som gjorde at vi nå har delt det store rommet i to. Nå er det lagring innerst, og vaskerom ytterst.

- Kjøp tidligere utgaver av Hageguiden - Hageguiden

Håndverkerne satt også opp en stor metallvask som kan brukes til å fylle vaskebøtta, eller til å skylle og vaske ting som ikke skal i vaskemaskinen. Veldig praktisk!

Innredningsbudsjettet

For å få et vaskerom som fungerer, trengs det også egnet innredning. Det må blant annet være plass til å sortere skittentøy etter materiale/farge, en benk til å brette tøyet på, og oppbevaringsplass til vaskemidler etc.

Fordi vi har hatt mange ulike bygge-prosjekter i det siste, hadde vi ikke så stort budsjett til å kjøpe inn ny vaskeromsinnredning. Bjørnhild dro derfor til Ikea, og gikk rett bort i «billigkroken». Her kan du finne varer som folk har returnert, eller ting som har små skader.

Benkeplaten hadde en 2 cm. lang skade på den delen som skulle inn mot veggen. Med en svart tusj gjorde vi merket nesten usynlig.
Batteridrevet drill er veldig kjekt å ha til ulike prosjekter i huset.

I billigkroken fant Bjørnhild, en benkeplate til 295 kroner (Førpris: 545 kroner), en hylle til 95 kroner (199 kroner), og ikke minst et benkeskap til 895 kroner (1.895 kroner).

Benkeskapet var merket som «angrekjøp». I tillegg til at vi fikk det for under halv pris, slapp vi også å skru sammen skapet selv – det var allerede montert!

Mange timer spart, det tar laaang tid å skru sammen Ikea-møbler med kompliserte skuffer på skinner.

Budsjett for innredning av vaskerommet:

• Benkeplate: 295,-
• Benkeskap: 895,-
• Hylle til vegg: 95,-
• 4 bein til benkeskapet (rustfritt stål): 250,-
• 2 støttebein til benkeplate: 310,-
• 2 dusjeflasker: 18,-
• Klesklyper: 29,-
• Plastkurv til klesvask: 69,-
Totalt: 1.961 kroner.

I forhold til å kjøpe alt til full pris, sparte vi 1304 kroner. Det lønte seg altså å svinge innom billigkroken!

Det hadde selvfølgelig vært mulig å gjøre dette enda billigere, for eksempel ved å kjøpe eller hente brukte ting fra Finn.no. Er du kreativ og litt «gjerrig» er det fullt mulig å gjøre forandringer i huset uten å tømme lommeboka.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut