Hvordan lykkes som brukthandler på Finn.no

Er skiene for korte og stolene gått av moten? Det du ikke trenger, er det veldig ofte noen andre som ønsker seg. Her er våre tips og erfaringer etter å ha kjøpt og solgt på Finn.no gjennom mange år.

Gjenbruk er veldig populært, og de fleste har vel prøvd nettstedet Finn.no for å kjøpe eller selge brukte gjenstander? Skal du selge ting og tang på torget, er det gratis å annonsere, og nesten garantert respons.

I det siste har vi hatt en stor ryddesjau i hjemme hos oss, og i denne prosessen oppdaget vi mange ting som vi ikke trenger lenger.

Hittil i år har vi solgt ting for nesten 8.000 kroner, og alt var ting som bare sto og tok opp plass i huset! Vi har solgt en TV, slalåmutstyr, en liten sovesofa, to par rulleski, skisko, en mikrofon, samt en god del fotoutstyr som vi ikke har plass til i vårt nye studio.

Hvis du går inn på Finn.no, vil du se at det er noen annonser som har ligget der ganske lenge. Det er i hovedsak to årsaker til det: Prisen er for høy, eller selgeren prøver å selge søpla si.

Noen er optimister og prøver å selge leksikon i 2017. Andre er mer realistiske og gir det bort mot henting. Eksemplene er 17 kilometer fra hverandre. Hvilken annonse ville du gått for hvis du var interessert i over 25 kilo utdatert info?

Sett riktig pris

Selv om en gjenstand er «god som ny», betyr ikke det at du får det samme for den som du betalte da du kjøpte den. Skal du selge noe brukt må du gå ned til i hvert fall halv pris av ny pris. OBS: Ikke den nyprisen du betalte, men det produktet blir solgt for nå.

For eksempel elektronikk og datautstyr taper seg veldig fort i pris. Det kommer stadig nye modeller, slik at den 10 år gamle TVen til 10.000 kroner som det ikke er noe galt med, i praksis ikke er verdt mer enn noen få hundrelapper på bruktmarkedet.

Når du skal selge brukt, må du ikke tenke på hva du taper sammenlignet med det du betalte for gjenstanden, men hva du kan tjene på å selge i stedet for at den bare står i boden. Står den i boden er den verdt null kroner.

Det er naturligvis ulike meninger, men vi mener det beste er å sette en relativt lav pris med en gang. Du ønsker jo å bli kvitt tingen, og få pengene i hånda. Setter du en pris markedet synes er for høy, vil du måtte bruke mye mer tid, og sannsynligvis sette ned prisen for i det hele tatt å få solgt.

Er du usikker, sjekk hva andre prøver å selge samme ting for. Legg deg gjerne litt under.

Litt stiv pris, kanskje? Men personen fra Mandal skal få poeng for kreativ annonse. En million gir en bra kubikkmeter-pris for denne veden.

Hva kan du selge?

For det første: Søppel må du selv kjøre til fyllinga. Ting som er ødelagt eller fullstendig utdaterte, kan du ikke regne med at noen andre vil ha heller. For eksempel gamle, utslitte 80-tallssofaer er det vanskelig å få noen til å bite på. Det er gjerne det som står igjen til slutt på korpsets loppemarked også.

Hvis det er noe som er umoderne (uten å være retro), men fullt brukbart, kan du prøve å legge det ut på «gis bort mot henting».

Det vi har hatt mest suksess med å kjøpe og selge på Finn.no, er sportsutstyr til barn. For eksempel alpinski og -utstyr er det ingen grunn til å kjøpe nytt, det finnes massevis av flott utstyr på bruktmarkedet. Det rekker gjerne ikke å bli utslitt før barnet har vokst fra det, så her kan du gjøre kupp. Fordelen med å kjøpe brukt, er at du da kan selge det for omtrent samme prisen et par år etterpå.

Standard Ikea-møbler er også gode Finn-objekter. Her er det enkelt å sjekke veiledende pris, og folk vet hva de får.

Å få solgt et halvferdig strikketøy? Ikke noe problem! PS! Dette er et illustrasjonsbilde – ikke det vi fikk solgt…

Men strengt tatt er det ingen grenser for hva du kan selge brukt.

Vi har for eksempel solgt et halvstrikket strikketøy, som ble strikket ferdig og brukt som premie på en basar på Vestlandet. Helt sant!

De som skal prute

Veldig ofte er det noen som vil prøve seg med å «kuppe» handelen før noen andre kommer på banen. Da vi la ut en TV til salgs for 1000 kroner, gikk det 5 minutter før en kom og tilbød 500 kroner. Men det gikk bare noen timer, så meldte det seg en kjøper som gladelig ga de 1000 kronene vi forlangte.

«Kjøpere» som ikke dukker opp er også et problem med å selge på Finn.no. De sier de skal komme og se på gjenstanden, men kommer aldri, og melder ikke fra.

Husk derfor at et salg aldri er avsluttet før du har fått pengene.

Dersom du har flere interesserte, si fra om dette slik at du får litt fortgang i salgsprosessen. På Finn.no gjelder «først til mølla», folk kan ikke forvente at du holder av ting til dem til det passer å hente.

De som virkelig er interessert, vil oftest tilby å betale på forhånd, for å unngå at noen andre kommer dem i forkjøpet. Med Vipps-appen har dette blitt veldig enkelt.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut