Denne containeren fjernet 30 års skrot

Når du omsider innser at lykken ikke er en bod full av ting du sist så på i 1987 – er en gul container din beste venn!

SPONSET INNLEGG

I likhet med de fleste andre huseiere hadde vi en bod full av alt for mye rart. I tillegg hadde vi revet ut noen gamle garderobeskap fra et soverom og en bod – for å få på plass mer funksjonelle oppbevaringsløsninger.

Tidligere har vi brukt de store, gule søppelsekkene fra iSEKK til å kaste blant annet stein og andre tungmasser. iSEKK-ene er geniale for å bli kvitt skrot som fyller opp bod og kjeller, særlig for deg som ikke har bil.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
For å kunne få levert container, må du ha en parkeringsplass eller lignende der lastebilen kan sette fra seg containeren.

Container fra iSEKK

Da vi skulle kaste de gamle garderobeskapene, valgte vi å leie en container fra samme firma som selger de gule sekkene, nemlig iSEKK. De tilbyr nemlig også containere i ulike størrelser og prisklasser, som egner seg godt til å kaste for eksempel avfall etter oppussing, gamle møbler eller andre større ting.

Henrik og Andreas fikk seg en skikkelig treningsøkt da containeren skulle fylles med skrot.

Vi valgte å bestille en åpen container på 10 kubikkmeter. På forhånd trodde vi at dette ville være mer enn nok plass, og regnet ikke med å fylle den mer enn halvfull. Men, du verden så mye skrot vi hadde lagret her og der! Containeren ble nesten full!

Det å leie container er veldig arbeidsbesparende når du har større mengder avfall som skal kastes. Det er bare å ringe iSEKK og bestille levering, så kommer containeren i løpet av noen få timer. Når containeren er full, kan du bestille henting. Det er fast pris for inntil 1500 kilo avfall, alt utover det betales ekstra.

Tryggere enn henger

For oss som bor litt kronglete til er det dessuten vanskelig å få kjørt bort ting ved å bruke bil og henger. Det føles mye tryggere å bruke container, dessuten sparer vi mye tid på å slippe å kjøre avfallet på gjenvinningsstasjonen selv.

Det er heller ikke så dyrt å leie container som mange tror. En container på 10 kubikkmeter fra iSEKK koster drøyt 4000 kroner for levering, henting og fem dagers leie. 

10 kubikkmeter er mye plass, men for å få maks utnyttelse bør du slå i stykker møbler før du kaster dem i containeren. Det er også lurt å klatre opp selv for å organisere ting slik at det blir minst mulig luft.

Den eneste forutsetningen for å kunne bestille container er at det går an å få levert den med en (liten) lastebil. Det må være et sted containeren kan stå, som ikke er til hinder for trafikk eller andre ting. Før du bestiller container er det lurt å snakke med naboene, slik at de for eksempel kan flytte biler som står i veien. OBS: Tenk på vær og føreforhold – er det veldig glatt eller mye snø er det ikke sikkert bilen med containeren klarer å komme frem.

Tips: Hvis du bor et sted med veldig mange naboer, er det lurt å bestille en container som kan låses når du ikke har oppsyn med den. Hvis ikke risikerer du at andre fyller opp din container med sitt skrot – men du må betale for det. Vet du at du ikke har nok til å fylle hele containeren – tilby gjerne naboene å bruke resten av plassen – det setter de fleste pris på.

Det er ikke lett å komme ned til vår eiendom med lastebil, men iSEKK brukte en av de minste lastebilene de hadde tilgjengelig da de skulle hente containeren og kjøre opp den bratte, smale bakken.

Ikke farlig avfall

Det er noen begrensninger for hva skal avfall du kan kaste i en container fra iSEKK. Det er ikke lov å kaste farlig avfall, for eksempel maling, løsemidler og slike ting. Elektriske apparater, ledninger, kjøleskap etc må du fortsatt kjøre til gjenvinningsstasjonen og levere selv.

Det er lov å bruke den til å kaste hageavfall, men ikke våtorganisk materiale som matavfall og lignende.

Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut