Skap lekre detaljer med dekorstein

Dekorstein kan brukes i bed, krukker eller for eksempel som en avslutning mellom heller og plen. På vår nye uteplass har vi brukt norsk elvestein fra Asak Miljøstein.

I sommer har vi reist mye rundt i Norge og sett ulike eksempler på vellykket bruk av dekorstein i hagen. Det er ingen tvil om at dekorstein blir stadig mer populært, og mange velger å bruke stein i stedet for bark som bunndekke i bed.

Avslutning ved heller

Vi har nylig laget en ny uteplass med Lava heller fra Asak Miljøstein. Der har vi brukt en god del dekorstein som en avslutning mellom hellene og et område med berg. På den måten fikk vi en pen avslutning, samtidig som vi slapp å kappe til hellene mot kanten for å få det til å passe.

2016_09_14_8258
Ved å bruke dekorstein, har vi fått en flott overgang mellom grunnfjellet og betonghellene.

Dekorsteinen vi har brukt er rett og slett elvestein som er slipt runde av naturen selv. Asak Miljøstein selger elvestein i to størrelser: 20-60 mm og 60-120 mm. Vi valgte den minste størrelsen.

- Innhold fra Spirea.no -

Vi må innrømme at det føltes litt rart å få levert en stor sekk med stein, når vi tidligere i sommer har brukt mye tid og penger på å bli kvitt stein… Men da vi fikk se det ferdige resultatet, angret vi ikke; elvesteinen passer perfekt inn i vår naturhage sammen med andre innslag av naturstein og betongprodukter.

2016_07_04_4520
Med stein i hagen kan du både redusere jobben med ugressluking, og få et spennende uttrykk ved å variere med ulike former og materialer.

Bunndekke i bed

En annen veldig lur måte å bruke dekorstein på er som bunndekke i bed. Dersom du legger duk under og stein oppå, vil du få et så å si ugressfritt bed. I motsetning til bark trenger det heller ikke å etterfylles, du har et bed som krever minimalt med vedlikehold.

2016_07_04_6026
Kombiner gjerne ulike typer stein, og for eksempel skjell du har funnet på stranda. Her er det brukt dekorstein i stedet for blomsterbed inntil husveggen, det er mye bedre for huset og dreneringen.

Det er også stilig med dekorstein i krukker, synes vi! Da kan du gjerne bruke mindre steiner, som du kan få kjøpt i blomsterbutikker og hagesentre i mindre pakninger. Elvestein må kjøpes i big bag – altså 1 tonn.

2016_08_31_9682
Dekorstein gir det lille ekstra til krukkene, og hindrer dessuten ugress i å feste seg.

Les også disse artiklene om bruk av stein i hagen:

Gjør godt grunnarbeid før du legger heller

Slik lager du mur av naturstein