Endelig har vi fått steinovnen på plass!

I hele sommer har vi gledet oss til å få levert vår nye vedfyrte steinovn fra Forno. Heldigvis slapp vi å få en lastebil med på kjøpet.

Som faste lesere av Spirea.no sikkert har fått med seg, har vi en av Oslos vanskeligst tilgjengelige tomter. Det er bratt, trangt og i praksis umulig å komme ned hit for å få levert store, tunge ting.

Vår nye steinovn veier rundt 650 kilo. I tillegg måtte vi få den opp på fundamentet vi hadde bygget på vår nye uteplass.

«Dette er egentlig helt umulig», sa lastebilsjåføren Jonas, da han kom og skulle levere ovnen på mandag. Det er nemlig ikke mulig å kjøre bil helt inn til hagen vår.

Sjåfør Jonas fra Forno.no klarte å lirke ned en lastebil!
Mange ville kviet seg for å kjøre en liten VW Golf ned til vårt uteområde. Sjåfør Jonas fra Forno.no klarte å lirke ned en lastebil!

Terrengående lastebil

Det vil si, vi trodde ikke det var mulig. Men Jonas mente det gikk likevel. Vi skrudde ned et gjerde og la noen heller under hjulene slik at han kom seg ned den siste lille bakken ned til huset vårt. Han måtte kjøre over et par blomsterbed, og over trappa til naboen. Deretter var det «bare» å løfte steinovnen på plass med kran.

Men, han skulle opp igjen også. Og det må vi innrømme at så ut som en umulig oppgave.

«Hva gjør vi hvis denne planen ikke funker?» spurte Tore. «Da har dere fått en lastebil i hagen….» svarte Jonas.
Lastebil i svært trange omgivelser
Det ble faktisk det Tore kaller «Hollywood-lyd» fra dekkene på lastebilen da Jonas tok rennafart for å komme seg opp igjen…

Heldigvis er Jonas sin lille lastebil nærmest som en traktor, så han tok rett og slett rennafart og kjørte rett opp. Det ble en del opprydningsarbeid etterpå, men ingenting ble ødelagt. Heldigvis var ikke naboene hjemme…

Håndlaget i Portugal

Steinovnen vi har fått er håndlaget i Portugal, og er laget i en kombinasjon av murstein og isolering av kork. Vår modell heter Castelmonde, og er svart. Den finnes også i mursteinsrød, men vi valgte svart, da dette vil passe godt inn på vår nye, moderne uteplass. Ifølge Rasmus i Forno AS er vi de første i Norge som har fått akkurat denne modellen levert.

Castelmonde steinovn fra Forno.no
Nå troner vår Castelmonde steinovn på sitt bunnsolide betongfundament. Vi skal grunne og male det mørkegrått når det har tørket ferdig. Vi ble anbefalt å vente 3-4 uker fra støping.

Vi gleder oss til å bruke ovnen til å lage spennende matretter. Men først må den herdes. Det er nemlig ikke bare å fyre opp for fullt med en gang. Les hvordan vi herdet ovnen vår.

Les også disse sakene om steinovner:
Lag verdens beste pizza i vedfyrt steinovn
Slik lager du perfekt italiensk pizza

Spirea.no har en samarbeidsavtale med Forno AS som innebærer at vi har fått kjøpe steinovnen til redusert pris.