Bli kvitt tungt avfall effektivt med iSEKK

- Innhold fra Spirea.no -

Har du tungt avfall du trenger å bli kvitt, men ikke så mye at det fyller en hel container? Den smarteste løsningen er å bruke iSEKK – en supersterk containersekk du kan fylle med inntil 1,3 tonn skrot.

Hvis du bor i Oslo, Bergen eller Stavanger har du sikkert sett de gule sekkene som folk har plassert på fortauet, i hagen eller andre steder.

Her vi bor er det svært vanskelig adkomst til tomta. Det er ikke mulig å få kjørt en lastebil eller bil med tilhenger inn til huset og hagen. Derfor er løsningen for oss å bruke containersekken iSEKK til å bli kvitt alt som ikke går i bagasjerommet på stasjonsvogna.

Sjåfør Håkon Thauland kommer til med lastebil der du selv kanskje ikke hadde tatt sjansen på å kjøre ned med personbil.
iSEKK-sjåfør Håkon Thauland kommer til med lastebil der du selv kanskje ikke hadde tatt sjansen på å kjøre ned med personbil. Du vil bli imponert over hva disse gutta får til.

Sekkene som brukes er samme type storsekker (bigbag) som du får levert for eksempel sand eller singel i. Med andre ord er de laget for å tåle transport av tunge masser.

- Innhold fra Spirea.no -

Du slipper containerleie

Det å bruke iSEKK til å bli kvitt avfall er veldig lettvint sammenlignet med andre løsninger. Du drar på Maxbo eller et annet utsalgssted og kjøper en eller flere iSEKKer, og så kan du bruke så lang tid du vil på å fylle dem opp. Når du har fylt opp sekkene, er det bare å gå inn i nettbutikken og bestille henting.

Vi måtte bruke trillebår for å få de tunge steinene opp til parkeringsplassen der iSEKKene var plassert.
Vi måtte bruke trillebår for å få de tunge steinene opp til parkeringsplassen der iSEKKene var plassert.Vi bor litt vanskelig til…

iSEKK garanterer at avfallet blir hentet i løpet av tre dager, men vår erfaring er at de henter det allerede dagen etter bestilling.

Du kan kaste nesten hva som helst i i iSEKK. Vi har brukt dem til å bli kvitt mange kubunikkmeter stein.
Du kan kaste nesten hva som helst i en iSEKK. Vi har brukt dem til å bli kvitt mange kubikkmeter stein.

Prismodellen til ISEKK er slik at du betaler en sum per sekk avhengig av hva slags avfall det er i sekken. Det er en fordel hvis du for eksempel har ulike typer byggeavfall. Da kan du kjøpe flere sekker og fylle samme type avfall i hver sekk, i stedet for å betale for en hel container med blandet avfall. For eksempel koster det vesentlig mindre å levere en iSEKK med treverk enn en som er fylt med stein eller betong.

For å se priser på de ulike produktene og avfallstypene, se nettsiden til iSEKK AS.

I tillegg til prisen du betaler for å levere hver sekk, kommer det et hentegebyr. Dette er det samme uavhengig av om du har 1 eller flere sekker. Så har du mye avfall lønner det seg å fylle flere sekker før du bestiller henting.

Veldig bra for tungmasser

Vi har fylt opp tilsammen 9 iSEKKer i løpet av sommeren, og de har vært fylt med stein. Har du stein eller andre tungmasser er iSEKK en spesielt gunstig løsning. Det er ikke lett å få fraktet vekk på egen hånd. Det koster også penger å levere tungmasser på gjenvinningsstasjonen.

Sett opp iSEkkene innenfor 10 meter fra der bilen kan komme til, så sørger Håkon og hans kolleger for at det blir borte.
Sett opp iSEKKene innenfor 10 meter fra der bilen kan komme til, så sørger Håkon og hans kolleger for at de blir borte.

Etter at iSekkene er blitt hentet, blir de levert til Norsk Gjenvinning på Alnabru. Der blir avfallet sortert og fordelt videre. Det meste går til gjenvinning, det som ikke kan gjenvinnes går til deponi.

Ulike størrelser

Vi har foreløpig bare testet ut produktet som heter Standard iSEKK, som rommer cirka 1000 liter (1 kubikk). I denne kan du fylle opptil 1,3 tonn. Når vi har fylt opp en slik sekk med steiner fra tomta, har vekten blitt rundt 1 tonn per sekk. Med andre ord godt under den tillatte maksvekten.

Denne typen iSEKK kan fylles opp inntil 1.300 kilo. Omtrent like mye som en liten bil veier...
Denne typen iSEKK kan fylles opp inntil 1.300 kilo. Omtrent like mye som en liten bil veier…

Har du for eksempel mye hageavfall eller annet lettere avfall du skal bli kvitt, kan du kjøpe en Stor iSEKK. Denne rommer 2200 liter og kan fylles med maks 1 tonn avfall. iSEKK har også en liten sekk som kan settes på sekketralle. Og er det en vanlig container du har bruk for, tilbyr iSEKK det også.

Fleksibel løsning

Det vi liker med iSEKK er at vi kan fylle sekkene i fred og ro uten å tenke på at det koster ekstra i containerleie. Vi slipper også jobben med å kjøre det på gjenvinningsstasjonen.

Og, et annet poeng: Hvis du leier en åpen container og lar den stå i nabolaget over natta, kan du være sikker på at den blir fylt opp med alt mulig annet skrot fra andre. Men det er du som må betale per kilo for det som er i container.

Hentebilene til iSEKK er dessuten små nok (7 X 3 meter) til å komme seg ned for å få hentet sekkene hos oss, det er ingen selvfølge. Sekkene må stå maks 10 meter fra der lastebilen kan stå, slik at kranen rekker bort.

iSEKK kommer fram omtrent hvor som helst, selv med store biler som dette.
iSEKK kommer fram omtrent hvor som helst, selv med store biler som dette.

Du kan kaste det meste av avfall i en iSEKK, men den kan ikke brukes til farlig avfall som maling eller elektriske apparater.

Alt i alt er iSEKK en veldig praktisk og rimelig måte å bli kvitt avfall på. Vi synes også det er veldig kult med folk som tenker nytt om et velkjent problem, slik gründerne bak sekkesuksessen har gjort. Det er rett og slett en idé som er så god at det nesten er irriterende at vi ikke kom på det selv…

Spirea.no har fått sponset levering av noen containersekker av iSEKK AS.

- Innhold fra Spirea.no -