Goped – sparkesykkel for voksne, som ungdommen tjuvlåner…

Har du en skjult drøm om å få deg sparkesykkel, men tror det er bare for barn? Vi har testet Goped sparkesykkel for voksne – den tåler over 100 kilo og er perfekt for eksempel for pendlere som vil spare tid.

Sparkesykler er blitt veldig populært blant barn de siste årene – mange lærer seg å sparkesykle lenge før de får kontroll på tohjulssykkelen. Noen voksne «sniker» seg til å låne barnas sparkesykkel, men hva med å skaffe seg sin egen?

Goped er en solid sparkesykkel som tåler å brukes av personer med en kroppsvekt på godt over 100 kg. Den har også egen forbrems slik at den er tryggere å bruke enn de «vanlige» sparkesyklene som barn bruker.

Klikk på videoen under for å se hvordan sparkesykkelen er i bruk.

Takk til www.bensound.com for musikken!

Med Goped sparkesykkel kan du kjøre fort selv om det er humper og ujevnheter i asfalten. De store hjulene demper vibrasjonen.
Med Goped sparkesykkel kan du kjøre fort selv om det er humper og ujevnheter i asfalten. De store hjulene demper vibrasjonen.
Goped sparkesykkel er egentlig beregnet for voksne, men ungdommene synes den er så morsom å bruke at de nærmest slåss om den.
Goped sparkesykkel er egentlig beregnet for voksne, men ungdommene synes den er så morsom å bruke at de nærmest slåss om den.

Er et fremkomstmiddel

– Mange sparkesykler er nærmest som leketøy å regne, men disse sparkesyklene er ment for å være et fremkomstmiddel. Syklene har gode forbremser og kraftig ramme (Aircraft quality 4130 Chromyl frame) som gjør dette til et kvalitetsprodukt. Mange bekymrer seg for humper og fortauskanter, men de gode hjulene på Goped får deg over alle ujevnheter i asfalten, sier Dag Hollien, som er importør av Goped.

Sparkesyklene er blitt produsert i USA siden 1985, og finnes også i elektrisk og bensindrevet versjon for de som vil komme enda fortere frem.

Når du har kommet opp i den farten du ønsker, kan du sette begge beina på ståplaten og rulle avgårde.
Hvis du synes farten blir for høy, kan du bremse både med håndbrems på forhjulet og fotbrems på bakhjulet.

Effektiv i byen

Spirea.no har testet en manuell Goped sparkesykkel i litt over to uker. Det har vært kjempegøy! Gopeden er veldig morsom å kjøre med, og er i mange tilfeller mer effektiv å bruke enn en sykkel. For eksempel når du skal bevege deg i bysentrum, eller på steder der du må passere trapper eller fortauskanter.

Ståplaten er stor nok til at du står støtt med begge beina.
Ståplaten er stor nok til at du står støtt med begge beina.

Goped oppleves som trygg å bruke selv i høy fart, fordi den har en stor ståplate som du kan sette begge beina på. Går det for fort kan du bremse både for- og bakhjulet. Det er håndbrems på forhjulet, og på bakhjulet bremser du med foten.

I forhold til andre sparkesykler virker den også mer solid – det er store, gode hjul og lite vibrasjon og «ulyder». Hjulene ruller godt, og du skal ikke sparke mye før du har fått opp en grei fart.

Håndbremsen er koblet til forhjulet med en wire.
Håndbremsen er koblet til forhjulet med en wire.

Ta den med på toget

Vi mener at Goped er et genialt fremkomstmiddel for eksempel for togpendlere. Sparkesykle deg hjemmefra til stasjonen, og ta med sparkesykkelen over skulderen på toget. Den veier bare 6,9 kilo og kan brettes sammen under transport. Når toget er fremme, sparkesykler du deg videre til arbeidsplassen.

Stor fordel både med tanke på tidsbruk, og du slipper også å være redd for sykkeltyveri. Du kan jo ta med deg sparkesykkelen helt inn på kontoret!
Spirea.no har testet Goped med ulike brukere over en periode på to uker.
Spirea.no har testet Goped med ulike brukere over en periode på to uker.

Hente i barnehagen

Siden det er så stor plass på ståplaten kan du også få plass til to personer på en Goped. Noen bruker sparkesykkelen for å hente barn i barnehage. Barnet står rett og slett foran og holder seg fast i styrestangen mens mor eller far sparker i vei.

Det er ikke vanskelig å holde balansen, og bare å sparke i fra!
Det er plass nok til at et barn kan stå foran på brettet.

Selv om Goped er beregnet på voksne brukere, funker den også til ungdommer/store barn. Størrelsen er fin både for guttene i familien som er cirka 170 cm høye, og for mor og far som er 180 cm.

Goped kan bestilles på nettsiden http://www.gopednorway.no. Prisen er 2490,-

Spirea.no har fått sponset en Goped sparkesykkel fra importøren.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.