Kreativ bruk av takløk

De sukkulente plantene takløk kan brukes til langt mer enn steinbedet. Se hvordan vi har pyntet opp en stygg mur!

Takløk kan plantes omtrent hvor som helst, så lenge det ikke er for næringsrik jord. De trives best der det er litt skrinn, sandholdig jord, med andre ord på steder der det ikke er så mye annet som klarer seg. Mange bruker takløk i steinbedet, eller de planter i sprekker i en mur. Det er mange muligheter til kreativ bruk av takløk, og for den del også andre sukkulente planter som for eksempel sedum.

I denne gamle muren er det flere hull som antagelig har vært brukt til drenering av området på baksiden. Nå er det helt gjengrodd bak der, så det gjør ikke noe om vi "tetter" hullene med takløk.
I denne gamle muren er det flere hull som antagelig har vært brukt til drenering av området på baksiden. Nå er det helt gjengrodd bak der, så det gjør ikke noe om vi «tetter» hullene med takløk.

Vi har en mur på grensen til naboen som ikke er noen pryd for øyet for å si det diplomatisk. I denne muren er det noen hull, antagelig har det tidligere vært utløp for vann der. Så lenge vi har bodd her, har det imidlertid bare vokst ugress og gress ut av hullene.

Tidligere vokste det gress ut av hullene i muren.
Tidligere vokste det gress ut av hullene i muren.
Det er ikke store plassen takløk trenger for å vokse.
Det er ikke store plassen takløk trenger for å vokse.

Det måtte da gå an å utnytte disse hullene på en måte, tenkte vi her om dagen. Og selvfølgelig; takløk! De trenger nesten ikke vann, og har ikke noe problem med å vokse sidelengs heller.

Vi kjøpte derfor ulike sorter takløk og en sedum med gult bladverk på hagesenteret. Vi røsket vekk alt som vokse i hullene i muren fra før, og la inn litt av vår sandholdige jord fra hagen. Så var det bare å stikke plantene inn.

OBS: Selv om sukkulenter klarer seg med lite vann, trenger de noe. Hvis plantene er veldig  tørre når du kjøper den, er det lurt å ta dem i en bøtte med vann før planting.

Les også:

Slik bruker du sedummatter i skråning

Plantene for deg som glemmer å vanne

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.