Det blir aldri feil med en bukett tulipaner!

Hvis du ikke er medlem i fanklubben til «norsk vinter og snø», kan ventetiden mot vår og nytt blomsterflor virke uendelig lang. Men med en bukett flotte, norske tulipaner blir det i hvert fall fargerikt inne!

Visste du at de aller fleste tulipanbukettene som selges i norske blomsterbutikker er produsert i Norge? Fra oktober til rundt påsketider produseres over 70 millioner tulipaner i norske gartnerier, noe som gjør tulipanene til den snittblomsten det produseres mest av her i landet.

Tulipanene er som kjent løkblomster, og produseres ved at løkene settes i plastkasser med sand i veksthusene. Rett før blomstene skal ut i butikkene, kuttes stilkene. Dette gjør at norske tulipaner er «ferskere» enn om de skulle bli importert fra utlandet.

Er du interessert i å vite mer om tulipanproduksjon, kan du lese om denne artikkelen på nettsidene til Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Snitt stilkene før du setter buketten i vasen, og fyll på vann hver dag.
Snitt stilkene før du setter buketten i vasen, og fyll på vann hver dag.

Slik får du tulipanene til å vare lenge:

• Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge.
•Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
• Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
• Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
• Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
• Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.
• Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.

OBS: Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av tulipanene og dermed reduserer holdbarheten. Sett derfor tulipanbuketten i god avstand fra fruktfatet.

Gult er kult! Det nærmer seg påske, og hva setter stemningen bedre enn en bukett gule tulipaner!
Gult er kult! Det nærmer seg påske, og hva setter stemningen bedre enn en bukett gule tulipaner!
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!