Is-strø til gangveien: Her er produktet som gjør glattisen trygg

Har du også falt i vinter? Årets varierende vintertemperaturer har gjort at selv en tur til postkassa er risikosport. Men nå har det kommet et nytt strø-produkt på markedet som fungerer mye bedre enn både sand og salt.

SPONSET INNLEGG

Glatte gangveier har definitivt vært tema også i vårt nærområde i vinter. Derfor har vi testet ut et helt nytt produkt fra Hasselfors Garden, som er laget av knust leca-stein. Is-strø kan brukes til å strø både gangveier og kjøreveier, og fungerer meget effektivt i både mildvær og minusgrader.

Leca er som kjent meget lett og flyter i vann. Dette betyr at du ikke trenger å strø så ofte som hvis du strør med grus eller sand. For mens grusen synker ned i isen ved mildvær, vil Is-strø legge seg oppå og gi fortsatt godt grep.

Det er også en stor fordel at Is-strø er biologisk nedbrytbart. Leca er laget av brent leire, og når våren kommer kan du koste restene av det du har strødd med ut i blomsterbedet eller plenen. Dermed slipper du irriterende og farlig grus i plenen.

Is-strø er lett å strø med, du bare strør et jevnt lag på stier, gangveier og parkeringsplasser, og så er jobben gjort.

Du kan også bruke Is-strø i potter eller for eksempel steinbed for å få ekstra god drenering. Du blander produktet i jorda, da får røttene bedre tilgang til oksygen og blir ikke stående i vann.

Hasselfors Garden Is-strø og dreneringsgrus 15 liter rekker til cirka 60 m2, veiledende pris 79 kroner. 35 liter koster 149 og rekker til cirka 140 m2. Produktet kom på markedet høsten 2015, og er ikke så lett å få tak i overalt, men kan skaffes i alle Hageland-butikker.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut