Oktoberberg-knapp – høstens vakreste staude

Når nesten alt annet i hagen har gitt seg for sesongen, slår oktoberbergknapp ut i full blomst. Den sentblomstrende sedum-sorten står vakkert i blomst helt til vinteren kommer for alvor.

For at du skal ha glede av hagen din så lenge som mulig, er det viktig at du har planter som blomstrer til forskjellige tider. I vår hage har vi stort sett bare stauder, og vi har noe som blomstrer fra tidlig vår, til sent på høsten.

Les også: Julerosen blomstrer midt i snøen

DSC66401-1024x576

Oktoberbergknapp er en skikkelig bonusplante, som er på sitt vakreste når du egentlig trodde at hagesesongen var over. Den tilhører bergknappfamilien og det latinske navnet er Sedum spectabile.

PÅ TIDE MED NYTT PLEDD?
Du finner garantert din favoritt hos Jotex.no
(Annonselenke)

DSC6644-1024x576

Sukkulente blader

Planten har tykke, sukkulente (væskefylte) blader, og vi synes den er ganske pen også før den begynner å blomstre i september. Det finnes flere varianter, den mest vanlige er rosa.

Sedum er også fin på den måten at den er enkel å få til å spre seg. Vi har fått flere nye planter som har sådd seg selv. Du kan også bare sette en stilk i bakken så vil den slå rot og du får en ny plante.

FRI FRAKT PÅ UTEKRUKKER!
Sjekk det utvalget! Bra deal hos Jotex.no nå
(Annonselenke)

DSC6628-1024x576

BESTILL NÅ OG VÆR KLAR TIL SESONGEN!
Komplett byggesett på hagestue hos Grønt Fokus
(Annonselenke)

Oktoberbergknapp er ikke spesielt vanskelig å få til å trives, men den liker seg best i sol og på en godt drenert vokseplass.

Tips: Har du overflod av oktoberbergknapp, skjær av noen stilker og gi bort en bukett hvis du er invitert hjem til noen. Da får de en bukett de har glede av lenge, for blomstene holder seg lenge som avskårne.
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!