Blåser det i Danmark? Ja, det gjør det!

MOTVIND: Har du lagt merke til at danske trær er krumbøyd den ene veien? Tenk deg at du skal sykle i motsatt retning av vinden…

Motvind er noe av det kjipeste du kan oppleve på sykkeltur. Når det blåser rett i mot vil du oppleve at gjennomsnittsfarten går kraftig ned sammenlignet med når du sykler i vindstille. Det blir slitsomt å komme seg fremover, og humøret har en tendens til å gå ned.

Klikk på videoen under for å oppleve litt seriøst vær!

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden

På en av de mest vindfulle dagene i hele sommer, skulle vi sykle fra Klim Strand i Fjerritslev, til den lille fiskebyen Hanstholm. Avstanden er ikke mer enn 52 kilometer, men med oppimot 20 sekundmeter motvind, ble det en slitsom dagsetappe.

Motivasjon i motvind

Det er ingen overdrivelse å si at vi alle slet litt med motivasjonen, og yngstemann Andreas uttalte at han aldri skulle være med på sykkeltur i Danmark igjen.

Da vi slet med motvinden på sykkelsetene, ble det ikke tatt noen bilder. Men etter at vi kom fram, kunne vi leke oss med naturkreftene.
Da vi slet med motvinden på sykkelsetene, ble det ikke tatt noen bilder. Men etter at vi kom fram, kunne vi leke oss med naturkreftene.

Men, for å ta det positive, så fikk vi i hvert fall masse trim! Etter noen slitsomme timer på sykkelsetet kom vi frem til hotellet Harbour Inn, som opprinnelig var den gamle fiskerheimen i Hanstholm. Her kunne vi slappe av i et enkelt, men rent og pent rom, og ikke minst få en varm dusj. Deilig!

Hotellet har også restaurant der de serverer enkel, men god mat. Vi tok den helt ut og bestilte treretter til alle.

En ekte sykkelfabrikk

Et stykke før vi ankom Hanstholm hadde Tore fått problemer med bakhjulet på sykkelen sin. Det viste seg at det var noen eiker som var knekt, og før vi kunne sykle videre måtte dette repareres.

På dette verksted fikk Tore proff hjelp av disse karene. Ødelagte eiker i bakhjulet ble skiftet raskt og effektivt.
På dette verksted fikk Tore proff hjelp av disse karene. Ødelagte eiker i bakhjulet ble skiftet raskt og effektivt.

Hanstholm er ingen stor by, så det var ingen sportsbutikker eller sykkelbutikker. Men vi søkte på Google og fant frem til en adresse der det skulle være et sykkelverksted.

Long John Bikes viste seg faktisk å være en sykkelfabrikk. Her produserte de blant annet transportsykler og andre spesialdoninger med og uten elmotor. Innehaveren ga oss en interessant omvisning mens assistenten fikset Tores sykkel.

Og etter en halvtimes jobb, var sykkelen nesten like god som ny, og klar til å sykles videre sørover den danske vestkysten.

Hvis du har lest helt hit, er du åpenbart interessert i sykkelferie i Danmark. Vi har også laget denne artikkelen med bilder og video.

 

Hanstholm er ingen arkitektonisk perle. Her jobbes det med fisk fra Nordsjøen.
Hanstholm er ingen arkitektonisk perle. Her jobbes det med fisk fra Nordsjøen.

Fakta om Hanstholm

  • Havneby i Thisted kommune, med 2340 innbyggere.
  • Hanstholm fyr er det stedet på det europeiske kontinentet som ligger nærmest Norge, og på en klar dag kan fyrlykten sees fra sørlandskysten.
  • Området var sterkt befestet under andre verdenskrig med utallige bunkere og kystbatterier som sto i forbindelse med tilsvarende anlegg i Kristiansand og kontrollerte innseilingen gjennom Skagerrak.
Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut