10 ting du kan gjøre – selv om du ikke skal på høstferie

- Innhold fra Spirea.no -

Skoleelevene har fri hele uka, og Facebook begynner allerede å flomme over av feriebilder fra henholdsvis Syden og fjellet.

Men fortvil ikke – det er mye å finne på selv om du skal være hjemme.

Du trenger ikke engang å ta fri fra jobben for å få frem feriefølelsen.

2013_09_01_7809

- Innhold fra Spirea.no -

1. PLUKKE TYTTEBÆR

Rakk du aldri blåbærturen før det var for sent? Da er du heldig, for akkurat nå bugner skogen av flotte, røde tyttebær. Og tyttebær inneholder naturlige konserveringsmidler som gjør at de holder seg fine langt utover høsten. Godt smaker de også, særlig til kjøttkaker og stek.


2012_12_12_3126

2. GRATIS KURS PÅ BIBLIOTEKET

Er det lenge siden sist, vil du bli overrasket over hvor fint og moderne det er blitt der. Det er ikke en gang nødvendig å sitte helt musestille i ro. Bor du i Oslo kan du for eksempel melde deg på gratis mediaverksted der du kan lære blant annet videoredigering og animasjon. https://www.deichman.no/arrangement/mediaverksted


2009_05_23_DSC6455

3. DRA PÅ BÅTTUR

Badesesongen er over, men det går fortsatt rutebåt fra Rådhusbrygga hver hele time til både Hovedøya og Gressholmen. Hva med å ta med en piknik-kurv og spis middag i det grønne en dag etter jobben? Ta med pledd og en varm jakke, det er tross alt ikke juli.


2012_09_23_6273

4. SETT NYE LØKER I HAGEN

Drømmer du om et fantastisk tulipanbed? Da må du sette i gang og sette nye løker nå! Ta på deg spanderbuksene og dra til hagesenteret – og kjøp dobbelt så mange løker som du tror du har plass til. Tulipanbed blir nemlig absolutt penest når det er mange blomster med samme farge, eventuelt med farger som matcher hverandre.


2014_05_23_5944

5. LAG EN FILM

Når det begynner å bli mørkt om kveldene, kan du samle vennegjengen og lage en film. I dag er det mulig å lage nokså proffe filmer ved hjelp av en iPhone eller iPad og et enkelt redigeringsprogram. Eller sette inn litt mer omfattende ressurser som vi gjorde da Tore og gutta laget stopmotionfilm med plastelina-figurer. (Ble aldri ferdig…) Kanskje dere lager den neste YouTube-hiten?


2014_07_12_8888

6. DRA PÅ TELTTUR

Det begynner å bli kaldt om natta, men det betyr at det heller ikke er så trangt om plassen på de beste stedene for å sette opp teltet. Pakk sekken med varme klær, god mat, et godt liggeunderlag og den varmeste soveposen du har, og kom deg ut i naturen.


2015_04_12_0195

7. GÅ PÅ SKATTEJAKT

Det finnes tilbud om turorientering de fleste steder i landet, for eksempel Ola Dilt som vi har prøvd i Østmarka. Er du mer fan av det digitale kan du prøve deg på geocaching. Det er alltid morsommere å gå tur når du har et konkret mål.


2011_07_02_DSC7757

8. SPIS REKER

De smaker like godt nå som om sommeren, om ikke bedre, fordi reker trives best i kaldt vann. Kjøp en god flaske hvitvin, godt brød, majones, sitron, dill og annet tilbehør du liker – og dekk bordet til et festmåltid.


2009_07_07_DSC8888

9. BESTIG ET FJELL

Finn ut hva som er den høyeste toppen i ditt nærområde, og gå tur dit. For en stund siden var vi på Rondeslottet som er Hedmarks høyeste fjelltopp – men det finnes mange lavere topper som er fine turmål. Det viktigste er ikke høyden over havet, men at du kommer til topps!


2015_03_07_2821

10. PRØV TERRENGSYKLING

Nå som Birken er ferdig, har veldig mange syklister pakket bort sykkelen for vinteren. Det betyr at det er bedre plass til deg som har lyst til å sykle litt mer før vinteren kommer. Har du ikke sykkel? Nå kan du gjøre et kupp på salg.

- Innhold fra Spirea.no -