Julerosen blomstrer midt i snøen!

Julerosen er den aller første stauden som blomstrer i vår hage her på Høyenhall. I dag kom vinteren på et aldri så lite besøk, og vi fikk tatt dette bildet av ”julerose i snø”.

Helleborus er i Norge best kjent som juleplante, men den er egentlig mye mer egnet som staude ute i hagen. I Danmark kalles de den varianten som heter Helleborus orientalis for påskeklokker, og det navnet er mer riktig, siden den ute i hagen vil begynne å blomstre omtrent til påske. Helleborus niger kalles julerose, og i Danmark blomstrer denne til jul.

Helleborus er nydelig på nært hold.
Helleborus er nydelig på nært hold.

Vår julerose, eller påskeklokke om du vil, kjøpte vi fra Gartneriet Spiren på Hagemessen 2013.

Sist høst ble den flyttet til et annet bed enn den først ble plantet i, og heldigvis ser det ut til at den har taklet flyttingen veldig bra. Allerede før påske begynte de første blomsterknoppene å vise seg, og til tross for meget vekslende værforhold i det siste har den ikke bukket under. Nå har den begynt å blomstre, med flotte kremgule kronblader med burgunderrøde prikker.

Julerosen er noe alle bør ha i hagen om de kan – for i tillegg til at den begynner tidlig å blomstre, står blomstene også i månedsvis før de gir seg. Veldig flott plante!

Vokseplassen bør helst være i skygge eller halvskygge, som det stort sett er i vår hage.

2015_04_14_0221

Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!