Julerosen blomstrer midt i snøen!

Julerosen er den aller første stauden som blomstrer i vår hage her på Høyenhall. I dag kom vinteren på et aldri så lite besøk, og vi fikk tatt dette bildet av ”julerose i snø”.

Helleborus er i Norge best kjent som juleplante, men den er egentlig mye mer egnet som staude ute i hagen. I Danmark kalles de den varianten som heter Helleborus orientalis for påskeklokker, og det navnet er mer riktig, siden den ute i hagen vil begynne å blomstre omtrent til påske. Helleborus niger kalles julerose, og i Danmark blomstrer denne til jul.

Helleborus er nydelig på nært hold.
Helleborus er nydelig på nært hold.

Vår julerose, eller påskeklokke om du vil, kjøpte vi fra Gartneriet Spiren på Hagemessen 2013.

Sist høst ble den flyttet til et annet bed enn den først ble plantet i, og heldigvis ser det ut til at den har taklet flyttingen veldig bra. Allerede før påske begynte de første blomsterknoppene å vise seg, og til tross for meget vekslende værforhold i det siste har den ikke bukket under. Nå har den begynt å blomstre, med flotte kremgule kronblader med burgunderrøde prikker.

Julerosen er noe alle bør ha i hagen om de kan – for i tillegg til at den begynner tidlig å blomstre, står blomstene også i månedsvis før de gir seg. Veldig flott plante!

Vokseplassen bør helst være i skygge eller halvskygge, som det stort sett er i vår hage.

2015_04_14_0221

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.