Bli trygg på beskjæringen med denne ekspert-guiden!

Nå i april er hagesesongen i full gang mange steder i landet – mens andre hager fortsatt ligger begravd under snøen. Har du frukttrær og temperaturen begynner å bli så høy at det er behagelig å jobbe ute uten hansker, er det på tide å finne frem beskjæringssakser og –sager.

Her kan du lære av vår gartner-venn Per Kristiansen om hvordan du beskjærer busker og trær riktig

Vi har også testet beskjæringssakser sammen med gartnerne Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen – sjekk hvilken type de likte best her

Så hvis det kribler i fingrene etter å komme i gang med hagesesongen, er det nok av arbeid som kan gjøres, både inne og ute. Men ikke vær for utålmodig med å sette ut planter ennå, verken i krukker eller bed. Det er fortsatt fare for nattefrost, og sarte planter liker seg ikke så godt i vekslende temperaturer og kald trekk.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden

Vil du ha noe som lyser opp, er påskeliljer og stemor noen skikkelige hardhauser som klarer seg i temperaturer ned mot minus 5.

Andre planter, urter og blomster bør foreløpig bo inne, eventuelt i drivhuset.

Hageguiden