Bli med «backstage» på Moseplassen

Anne Havåg Holter-Hovind er damen bak Norges mest populære hageblogg, Moseplassen.no. I dag var vi på besøk for å lage reportasje om hennes meget kreative kjøkkenhage til Norsk Hagetidend. Vi ble inspirert!

– Den eneste regelen her er at alt skal gå an å spise, sier Anne, mens hun svinser rundt mellom pallekarmene i kjøkkenhagen. Og hvis man skal snakke om «fargekode» er det mye oransje og gult her – blomkarse, ringblomster og kryddertagetes, for å nevne noe.

Anne har plassert kjøkkenhagen ved inngangspartiet. I det selvlagde drivhuset inntil veggen "bor" tomatene.
Anne har plassert kjøkkenhagen ved inngangspartiet. I det selvlagde drivhuset inntil veggen «bor» tomatene.

Mens mange legger kjøkkenhagen på baksiden av huset eller et annet litt bortgjemt sted, har Anne og mannen anlagt kjøkkenhagen rett ved inngangspartiet. Og praktisk talt hele kjøkkenhagen er bygget opp med pallekarmer, to i høyden.

– Det er en blanding mellom pryd og nytte. Vi spiser det vi har lyst på og rekker å spise, men det er ingen krise om noen av grønnsakene går i blomst før vi får spist dem, sier hagebloggeren.

Her er noe av avlingen fra kjøkkenhagen.
Her er noe av avlingen fra kjøkkenhagen.

Inne ved veggen har de laget et hjemmesnekret drivhus der tomatplantene har fått bo i sommer. Du kan nemlig aldri få for mange tomater, mener Anne. Ellers har hun salat, squash, rødbeter, gulrøtter, mangold, bønner i ulike farger og mange forskjellige urter. Og blomster.

Hele kjøkkenhagen vokser i doble pallekarmer.
Hele kjøkkenhagen vokser i doble pallekarmer.
2013_09_05_8140
Moseplassen fikk navnet fordi det var så mye mose på taket da Anne var på visning.

2013_09_05_8689

2013_09_05_8183

2013_09_05_8224

2013_09_05_8416
I dette bedet har Anne blant annet georginer.

2013_09_05_8431