Sommeridyll i Øysteins flotte kolonihage

Er du blant de mange som drømmer om egen kolonihagehytte? Vi har besøkt Øystein Gundersen, som har hatt hytte i Solvang hagekoloni i åtte år. Og her råder idyllen – med kjøkkenhage, flotte stauder og til og med egne høner.

Om vinteren bor Øystein i en byleilighet på Frogner, men fra midten av april til midten av oktober bor han i den koselige hytta på Tåsen. Hytta er bare 38 kvadratmeter stor, men med 400 kvadratmeter hage i tillegg har han alt han kan drømme om i sin sommerbolig.

Egendyrket løk smaker ekstra godt.
Egendyrket løk smaker ekstra godt.

Grønnsaksdyrking er en kjær hobby for Øystein. I de opphøyde bedene han har snekret, dyrker han blant annet gulrøtter, bønner, sukkererter, flere typer kål og salat, og squash. I tillegg har han både bringebær, rips, stikkelsbær og epler – en spiselig hage rett og slett.

– Jeg er mest glad i grønnsakene i hagen. Men jeg har også en del favorittstauder, for eksempel liljer, iris og georginer. Og så liker jeg veldig godt planter med mørke blomster, forteller Øystein

To høner bor også i kolonihagen denne sommeren.
To høner bor også i kolonihagen denne sommeren.

I sommer har han også fått noen «leieboere» i hagen. Nemlig hønene Patsy og Edina.

– De så litt herja ut da jeg fikk dem, derav navnene, forteller Øystein, med referanse til TV-serien Absolutely Fabulous…

Disse hønene er forøvig andre «kull» for sesongen, de første han hadde ble nemlig spist av grevlingen. Veldig utrivelig opplevelse, men nå er buret sikret bedre og nye høner på plass. Veldig koselig å kunne gå å plukke inn sine egne egg! Siden det kun er lov å bo i kolonihagen i sommerhalvåret, blir nok Patsy og Edina slaktet til høsten. Men den tid, den sorg.

2013_07_31_6170

Kolonihage er et knapphetsgode i Oslo, og ventelistene er lange. Øystein var heldig å få sin etter å ha ventet i fem år, men nå er ventetiden mye lengre. Vil du likevel prøve å sette deg på venteliste, finner du mer informasjon her: http://www.kolonihager.no/web/

Øystein har pusset opp både hytta og hagen etter at han overtok den, blant annet har han bygget bad. Når han skal bo der i fem måneder i strekk er det greit å slippe å gå til fellesdusjen hver morgen. Han har også laget en flott uteplass med utekjøkken og grill, og langbord der venner kan samles til et hyggelig måltid. Flere store, gamle epletrær danner et naturlig tak, her trengs ingen markise.

Når sola skinner er det ikke noe bedre sted å leve enn på Solvang!

2013_07_31_6219

2013_07_31_6213

2013_07_31_6198

2013_07_31_6189

2013_07_31_6185

2013_07_31_6129

2013_07_31_6116

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.