Se, tulipanene blomstrer!

Det virker som om sommeren endelig er her, om ikke annet enn på gjestevisitt. Varmegradene har fått fart på tulipanene, gitt!

I fjor høst fikk vi masse løk fra Nelson Garden, og i alt satte vi 538 blomsterløk i et bed på baksiden av huset. (Det vil si, vi satte enda flere, fordi vi hadde noen fra før som vi tok opp og satte på nytt.)

Og nå for et par dager siden begynte tulipanene endelig å blomstre. Vi har ikke så mange solvegger her oppe i skrenten der vi bor, så blomstringen kommer ikke så tidlig, akkurat. Tror heller ikke tulipansortene vi hadde valgt var av de tidligste, men det som kommer seint, kommer godt, som kjent.

Humlene har for lengst oppdaget tulipanene våre. Det er bare å forsyne seg!
Humlene har for lengst oppdaget tulipanene våre. Det er bare å forsyne seg!

De første tulipanene som har begynt å blomstre, kommer fra Nelson Gardens Lovely Match-blanding «Purple Rain», som består av sortene Negrita og Shirley. Det er også andre tulipaner på vei ut i blomst, samt allium, og etterhvert kommer også narsisser og perleblomster hvis de ikke har dødd. Vi ser blader, men det går litt tregt, så håper på det beste.

Tulipaner er som kjent på rådyrenes favorittmeny, men vi har ikke hatt rådyrbesøk i tulipanbedet så langt. De er nok blitt skremt av at det er byggeplass ved siden av oss.

Visste du forresten at det lønner seg å gjødsle løkblomstene med beinmel? Da får de samlet opp ekstra opplagsnæring i løken, slik at det blir flott blomstring også neste år.

Naboens tulipanbed ligger i solveggen, så de er litt tidligere ute enn våre. Vakre de også!
Naboens tulipanbed ligger i solveggen, så de er litt tidligere ute enn våre. Vakre de også!

2012_05_24_9716

2013_05_26_2107


Les også:

Beinmel til løkblomstene

Seine tulipaner og tidlig allium

Slik unngår du at rådyr spiser opp hagen din

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut