God påske med løkblomster i potte!

Våren har visst ikke tenkt å komme med det første, men det blir uansett påske i år også. Og da er det på tide å pynte huset med gule blomster!

Påskelilje-løkene vi satte i fjor høst ligger fortsatt begravd under en halvmeter snø, men heldigvis bugner blomsterbutikker og hagesentre av gule skjønnheter. Ferdig drevet løk i potte har kommet for fullt de siste årene, til glede for alle som er glad i påskeliljer og andre løkblomster akkurat nå.

Påskeliljen kom til Norge på slutten av 1500-tallet. Litt avhengig av sesong og hvor i landet du bor, blomstrer den i april-mai, altså litt for seint til å rekke årets påske. Heldigvis kan vi «jukse litt», og kjøpe påskeliljene ferdig drevet i hagesenteret. Påskeliljer finnes både i vanlig størrelse og i miniutgaven ”Tete-à-tete”. Løken er flerårig, og den kan få et langt og godt liv i hagen dersom den plantes i bed etter at den har gjort sitt som påskepynt på trappen. Blomsterstenglene skjæres av etter avblomstring, men de grønne bladene lar en bli værende. De skal jo skaffe næring til neste års blomstring.

Krukkene med påskeliljer kan settes ute på trappa eller terrassen, men de tåler ikke så veldig mange minusgrader så hvis det blir veldig kaldt er det lurt å ta dem inn. Har du dem inne i stua, er det greit å sette dem kaldere om natta, slik at blomstringen varer lenger.

Påskeliljene passer fint sammen med for eksempel ministemor, som også tåler temperaturer ned til cirka 5 minus.

Ha en strålende, blomstrende påske!

Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!