De 10 mest populære Spirea-tipsene!

Kribler det i fingrene etter å komme i gang med hagesesongen? Det gjør det for oss også! Vi har sett nærmere på besøksstatistikken for Spirea hageblogg og funnet ut hva dere klikket mest på i fjor.

Her er de 10 mest populære hagetipsene på bloggen siden vi startet opp for snart ett år siden. Se på det som et lite «vorspiel» til sesongen. Klikk på sakene under og la vårfølelsen komme sigende inn…

1. Hardføre stauder du kan lykkes med i hele Norge

1_hardfore_stauderEn av våre lesere i Trysil skrev til oss og etterlyste tips til staudesorter som kan klare seg i sone 7 og 8. Det er heldigvis mange! Vi har plukket ut noen flotte, robuste stauder som takler både en kald vinter og en dårlig sommer. Les mer…


2. Tak GTI – mosefjerner for deg med høydeskrekk

2_tak_gti_illustrasjonHar du et mosegrodd tak, men liten lyst til å klatre opp og skrubbe den vekk? Vi testet mosefjernerproduktet Mose GTI, som viste seg å være meget effektivt. Du bare kobler dunken til hageslangen, spyler middelet på taket, og så gjør vær og vind resten av jobben.

3. Hva virker best mot brunsneglene? 

3_brunsneglerDe siste årene er Norge blitt invadert av brunsnegler, også kalt brunskogsnegler, iberiaskogsnegler, mordersnegler…Det må vi bare leve med, men hva kan du gjøre for å redusere bestanden. Les denne artikkelen, så er du klar til årets sneglekrig.


4. Urter er perfekt å plante i krukker 

4_urterKrydderurter er lett å dyrke selv, og gir maten en ekstra snert. Vi dyrker urter i store krukker på terrassen, da er de lett tilgjengelige når du skal lage mat, enten det er på kjøkkenet eller på grillen. Du slipper også å få besøk av brunsnegler dersom du har urtehagen i krukker.


5. Opphøyd bed med torvblokker

5_opphoyde_bedFor å få nok jord til at busker, trær og stauder skal trives, er det lurt å lage opphøyde bed. Den aller enkleste måten å gjøre dette på, er å bruke torvblokker. Se bilder og les hvordan du gjør det. Det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut.


6. Flettet pil og hengende selje

6_flettepilSalix er trendy trær til krukker og kasser. Vi har en veldig kul flette-pil i en stor krukke ved inngangspartiet, som står sammen med en hengeselje. Flotte planter som er greie å overvintre i krukker. Men pass på at de har plass nok til røttene!


7. Sedummatter – der ingen skulle tru at noko kunne gro 

7_sedumSedum, eller bergknapp som den heter på norsk, er en tørketålende plante som ikke trenger noe særlig med jord for å trives. Les om hvordan du kan legge sedummatter på vanskelige områder i hagen. Sedum er helt utmerket å bruke i bratte partier i hagen.


8. Fra bratt naturtomt til stilig terrassehage.

8_brattSelv om tomta di er en bratt skrent, går det fint an å lage hage. Les om hvordan vi forvandlet vår hage ved hjelp av opphøyde terrasser med jernbanesviller. Kanskje du skal ha «ekstrem oppussing» i hagen i sommer?


9. Klematis i plantekasse på terrassen.

9_klematisI forbindelse med vårt «ekstrem forvandling»-prosjekt i hagen, fikk vi anleggsgartnerne til å lage en stor plantekasse med espalier. Denne ønsket vi oss for å skjerme litt mot naboen, som har terrassen sin bare noen meter unna.


10. Superkul platting med «sviller» i betong.

10_svillerBetongheller trenger ikke lenger å se ut som grå, kjedelige firkanter. Vi har laget en flott sitteplass ved hjelp av noen heller som ser ut som gamle jernbanesviller. Kjempekult, og ikke minst enkelt å fikse selv!

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.