Så var tomatsesongen over for denne gang…

Årets sommer har ikke vært den beste for tomatdyrking, og langtfra alle tomatene våre rakk å bli modne. Men det går an å få dem modne i vinduskarmen også.

I vår både sådde vi frø og kjøpte små tomatplanter, slik at vi har hatt tilsammen 16 tomatplanter av ulike sorter som har stått i potter på terrassen. Fra slutten av juli og utover sensommeren har vi vært selvforsynt med deilige, røde tomater, totalt usprøytet og veldig gode på smak.

Tomater elsker sol, og det har det dessverre ikke vært så mye av i sommer. Derfor har ikke alle tomatene våre rukket å bli modne. Og det var fortsatt kilovis av grønne tomater igjen på plantene, i alle størrelser og fasonger. Men samtidig er faren for frostnetter overhengende, og vi fant det tryggest å ta de grønne tomatene inn for å ettermodne dem der.

Vi høstet derfor alle sammen, klippet av hele greiner og la dem utover flate tallerkener som vi har satt ved vinduet. Håpet er at kombinasjonen lys og varme skal få dem til å modne, da har vi tomater i hele høst. OBS: Det er viktig å ta vekk de som er råtne, hvis ikke vil de smitte de andre.

Det går også an å bruke grønne tomater i matlaging. For eksempel som stekte grønne tomater, kjent fra filmen ved samme navn, med blant andre Jessica Tandy. Chutney av grønne tomater skal også være godt, men det har vi ikke prøvd.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.