Pocket Habitat – «lommen» du kan plante i

Er du lei av tunge og tradisjoneller krukker? Plantesekken Pocket Habitat er et miljøvennlig alternativ du både kan plante og så i.

Pocket Habitat ble opprinnelig utviklet for det britiske eiendomsselskapet British Land, som ønsket seg en løsning som på en enkel måte kunne skape grønne miljøer i urbane omgivelser. Designbyrået Arup sitt svar på dette var en plantesekk laget av resirkulert materiale. Denne blir fylt med jord og blomsterfrø, og plassert i grupper på tak og i andre miljøer som ellers er dominert av betong og harde materialer.

På denne britiske nettsiden kan du lese mer og se bilder av hvordan de bruker Pocket Habitat i britiske storbymiljøer.

Aaltvedt Stein er den norske importøren av Pocket Habitat. Spirea har fått noen sekker av Aaltvedt for å prøve ut.

Vi fylte plantesekken Pocket Habitat med pyntekål, alpefiol, celiosa og heucherella.
Vi fylte plantesekken Pocket Habitat med pyntekål, alpefiol, celiosa og heucherella.

Vårt førsteinntrykk av Pocket Habitat er at dette er noe vi aldri har sett maken til, så det tar litt tid å venne seg til det spesielle utseendet. Men på grunn av formen og fargen, gjør den også at plantene virkelig kommer til sin rett. Vår hage er en naturhage med ganske rustikk stil, der sklir Pocket Habitat rett inn. Men vi kan også tenke oss at den passer godt i strammere miljøer, nettopp for å myke opp. Den har et dempet uttrykk, den «skriker» ikke, men kan plasseres nærmest hvor som helst – på stein og betong, på terrassen, på singel eller til og med oppi et bed.

Sekken holder godt på vann, og vil også fange opp mer regnvann enn en dypere krukke gjør. Ifølge produsenten er den nesten selvvannende. Pocket Habitat går i det hele tatt ganske i ett med miljøet rundt seg, både utseendemessig og praktisk.

Du kan knyte sammen sekken slik at den passer perfekt for eksempel to lyngplanter.
Du kan knyte sammen sekken slik at den passer perfekt for eksempel to lyngplanter.

Dersom du ønsker å tømme og rydde bort Pocket Habitat for vinteren, tar den mye mindre plass i boden enn en krukke av samme størrelse. Du kan også bare la den stå som den er, materialet råtner ikke selv om den står ute hele året.

Hva kan du plante i sekken? Vi tenker at den kan romme alt som ikke trenger veldig dyp jord for å klare seg. De fleste typer sommerblomster går fint, eller høstplanter som vi satte i våre sekker. Det er også fint å så direkte i sekken, for eksempel blomstereng eller ringblomst tenker vi vil passe bra.

Pocket Habitat selges blant annet hos Felleskjøpet, der er prisen 499,-.

2012_08_18_4828

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut