Her fjerner vi siste rest av fururota

Søndagen her på Høyenhall ble brukt til å grave/dra/slite opp røttene til et digert furutre som nå er kappet opp til ved. Og jammen klarte vi å få opp rota til slutt!

Hageprosjektet vårt går stadig fremover. Store deler av søndagen ble brukt til å fjerne restene av ei diger furu som tidligere sto ved inngangspartiet. Det vil si å grave opp røtter. Store røtter. Lange røtter. Jobben krevde både spade, spett og tålmodighet, men til slutt klarte vi å overmanne «beistet».

2012_07_29_7297

Det er ganske utrolig at et enkelt tre kan ha så tjukke og lange rotutløpere, men noe må jo ei furu ta seg til i løpet av hundre år. Selve stubben ble fjernet med gravemaskin av anleggsgartnerne. Men vi oppdaget at det lå utrolig mye røtter under plenen og betonghellene ved inngangen til huset vårt. Disse burde absolutt tas vekk, hvis ikke ville det være umulig å få hellene til å ligge rett. De gjorde også at underlaget til ferdigplenen som skal legges i løpet av noen dager ble ganske ujevnt.

2012_07_29_7289

Derfor: Bare for «gubben og gamla» å støpe seg på for å få opp rota. Vi trengte ikke hjelp av verken Enball, Toball eller Treball, men med spett, spade, grensaks og håndmakt klarte vi å få vekk det aller meste av rotsystemet til gamle herr Furu i Furuveien. Slitsomt, men nødvendig for å få et bra resultat.

2012_07_29_7294

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut