Vi har en krukke med mynte på terrassen. Den vokser seg bare større og større. Hva skal vi bruke den til? Mojito, så klart!
Mynte er en plante i kategorien «idiotsikker». Klarer du å ta livet av denne bør du vurdere plastblomster… Av samme årsak bør du heller ikke plante mynte ut i hagen, da vil den spre seg som et ugress og med tid og stunder ta overhånd over andre planter. I fjor hadde vi en krukke med forskjellige urter plantet sammen. På slutten av sommeren hadde mynten fortrengt og tatt livet av de andre urteplantene.
Derfor fikk den lov å stå for seg selv i år, i en passe stor krukke. Mynte er en dekorativ plante, og det finnes mange ulike typer av den. Vi har en sort som kalles sjokolademynte, smaken minner aldri så lite om After Eight.
Mynte kan brukes til mye, vi har for eksempel brukt det med hell til grillet fisk. Eller du kan ha det i te. Men den festligste måten å bruke mynte på, er som en viktig ingrediens i Cubas uoffisielle nasjonaldrikk, nemlig mojito. Dette skal også ha vært Ernest Hemingways favorittdrink. Navnet på drinken har usikker opprinnelse, men den vanligste teorien er at det kommer av det spanske ordet «mojo», som betyr å blande/kombinere/mikse. Eller det kan også komme av verbet «mojar», som betyr «å væte/fukte».
Her er oppskriften, som vi fant på nettstedet matoppskrift.no:
Oppskrift til en drink
12 mynteblader
2 limebåter eventuelt saften av en 1/4 lime
2 ts sukker
Knust is
4 cl Bacardi Superior
Myntestilk
Ta mynteblader, lime og sukker i et glass og press ingrediensene sammen med en muddler, en liten trestav for mosing. Har du ingen muddler kan en 0,5 mineralvannsflaske i plast med korken på brukes. Fyll glasset med knust is og tilsett rom og rør godt. Til slutt skal drinkene toppes med litt Club Soda/Farris. Pynt drinken med en myntestilk og server med sugerør.