Hva kan vi bruke mynte til? Mojito!

Vi har en krukke med mynte på terrassen. Den vokser seg bare større og større. Hva skal vi bruke den til? Mojito, så klart!

Mynte er en plante i kategorien «idiotsikker». Klarer du å ta livet av denne bør du vurdere plastblomster… Av samme årsak bør du heller ikke plante mynte ut i hagen, da vil den spre seg som et ugress og med tid og stunder ta overhånd over andre planter. I fjor hadde vi en krukke med forskjellige urter plantet sammen. På slutten av sommeren hadde mynten fortrengt og tatt livet av de andre urteplantene.

Mynte bør stå alene i en krukke, hvis ikke tar den nuven av de andre plantene.
Mynte bør stå alene i en krukke, hvis ikke tar den nuven av de andre plantene.

Derfor fikk den lov å stå for seg selv i år, i en passe stor krukke. Mynte er en dekorativ plante, og det finnes mange ulike typer av den. Vi har en sort som kalles sjokolademynte, smaken minner aldri så lite om After Eight.

Mynte kan brukes til mye, vi har for eksempel brukt det med hell til grillet fisk. Eller du kan ha det i te. Men den festligste måten å bruke mynte på, er som en viktig ingrediens i Cubas uoffisielle nasjonaldrikk, nemlig mojito. Dette skal også ha vært Ernest Hemingways favorittdrink. Navnet på drinken har usikker opprinnelse, men den vanligste teorien er at det kommer av det spanske ordet «mojo», som betyr å blande/kombinere/mikse. Eller det kan også komme av verbet «mojar», som betyr «å væte/fukte».

Plukk noen blader til drinken, det gjelder kanskje som "5 om dagen"?
Plukk noen blader til drinken, det gjelder kanskje som «5 om dagen»?

Her er oppskriften, som vi fant på nettstedet matoppskrift.no:

Oppskrift til en drink

 • 12 mynteblader
 • 2 limebåter eventuelt saften av en 1/4 lime
 • 2 ts sukker
 • Knust is
 • 4 cl Bacardi Superior
 • Myntestilk

 • Ta mynteblader, lime og sukker i et glass og press ingrediensene sammen med en muddler, en liten trestav for mosing. Har du ingen muddler kan en 0,5 mineralvannsflaske i plast med korken på brukes. Fyll glasset med knust is og tilsett rom og rør godt. Til slutt skal drinkene toppes med litt Club Soda/Farris. Pynt drinken med en myntestilk og server med sugerør.

  Mojito er en litt søt drink, gjør den gjerne surere med limesaft eller søtere med sukker. Balansen bestemmer du. Husk at sukkeret fremhever myntesmaken.

  Her kan du lese mer om Mojito og finne flere oppskrifter

  Meld deg på og motta gratis hagekalender

  Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

  "Må fylles ut" indicates required fields

  NavnMå fylles ut
  PersonvernMå fylles ut